Les falles de Turís celebren el besamà a la seua patrona

0
312

Els màxims representants de les cinc comissions de Turís (Els Barris, Plaça del Mercat, Placeta del Marqués, Av. Corts Valencianes i L’Antiga Fontanella) van protagonitzar el primer dels homenatges que el món faller realitza a la seua patrona, la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos.

En aquesta ocasió es tracta del besamà en l’ermita on cadascuna de les falleres majors i presidents passa pel camarí de la Mare de Déu amb les gales de valencians per a besar el seu mantell i demanar per unes falles sense incidents i, per què no, amb absència de pluja.

Els membres de Junta Local van participar també, tancant l’acte l’Alcalde, Eugenio Fortaña, i la regidora de Cultura i Presidenta Executiva de Junta Local, Isabel Guaita.

El rector, Cristóbal Castells, va anar l’últim a besar el mantell de la patrona aprofitant que es tractava del seu primer besamà amb els fallers.

La jornada fallera va finalitzar a la vesprada amb l’assistència de falleres majors i presidents al partit de futbol de primera regional que va enfrontar al Turís contra el Xirivella que va finalitzar amb derrota local per 1 a 2, gol de Borja González.