Les Falles de València en Realitat Virtual

0
275

L’empresa valenciana Innoarea desenrotlla una aplicació per a mòbils que permet veure els monuments en 360º

Visitar les falles de València sense moure’ns de casa és ara possible gràcies a l’aplicació per a dispositius mòbils que ha desenrotllat Innoarea, companyia valenciana especialitzada en solucions de Realitat Virtual.

L’aplicació, que porta per títol Falles VR, permet a qualsevol usuari veure els monuments que s’han plantat pels carrers de València com si estigueren davant dels seus ulls gràcies a la tecnologia de la Realitat Virtual.

Falles VR oferix diferents fotografies en 360 graus de les Falles de Secció Especial així com de la Falla de l’Ajuntament, permetent al turista disfrutar d’una visió completa dels monuments des de tots els seus angles.

L’experiència es fa encara més inmersiva si s’usa amb un dispositiu de tipus cardboard. A través d’estes ulleres de Realitat Virtual el visitant se sentirà dins de la Falla i podrà veure tots els detalls amb només un moviment de cap.

L’app Falles VR ja es pot descarregar a través de la botiga d’aplicacions d’Android i de la web d’Innoarea (http://www.innoarea.com/fallas-vr/). Es tracta d’una app totalment gratuïta i sense publicitat llançada per Innoarea per a fomentar el coneixement d’esta festa declarada Patrimoni de la Humanitat.

Esta no és la primera iniciativa que unix tecnologia i món faller que llança Innoarea, fa uns anys esta companyia va ocupar portades al demostrar que les Google Glass, les conegudes ulleres de Realitat Augmentada de Google, no resistixen una Mascletá. Es va tractar d’una experiència inclosa dins del Projecte Falles #Throughglass que va permetre veure les falles a través dels ulls dels seus protagonistes.

Una de les màximes preocupacions d’Innoarea és acostar la tecnologia al públic general per això són constants els projectes que llança esta companyia per a acostar la tecnologia als usuaris, un dels últims ha sigut #ValenciaconVR, un projecte pioner d’Innoarea per a acostar la realitat virtual als valencians a través de la prova de dispositius pels carrers de la ciutat.