La segona ofrena i la cremà ocupen el cap de setmana a Torrent

0
240

Demà dissabte es celebrarà la segona ofrena i amb el ram de la fallera major de la ciutat, Carmen Sirvent, es completarà el mantell de la Geperudeta.

Les falles de Torrent arriben al seu equador i la ciutat està plena de color, olor de pólvora i devoció per la gran festa de Sant Josep. Ahir va tindre lloc la primera jornada d’ofrena que va acabar amb el lliurament del ram de la fallera major infantil, Paula Giménez, que ja va perfilant el mantell de la patrona. Una ofrena especial en la qual participaren també les 40 falleres major infantils de Torrent, ja que enguany es commemora el 40 aniversari de la primera fallera major infantil de la ciutat. Demà dissabte es celebrarà la segona ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i amb l’últim ram, el de la fallera major de Torrent, acompanyada per la cort d’honor, es completarà el mantell de la patrona dels valencians.

En el segon dia d’ofrena, les falles que desfilaran són: El Molí, Avinguda Reina Sofia Plaça Pedro Iturralde, Lope de Rueda, Sant Valerià, Avinguda Segon Tram, Saragossa-Parc Central, Nicolau Andreu, Sant Gregori, Cotxera, Sants Patrons, Carrer Toledo, Poble Nou, Antonio Pardo, La Plaça, Plaça de la Concòrdia i la Falla Avinguda, acompanyant la seua fallera i màxima representant torrentina d’enguany, Carmen Sirvent.

Diumenge, la festivitat de Sant Josep començarà amb la missa tradicional en honor al sant a les 12.00 hores en la parròquia de Sant Josep, seguida de l’homenatge al Granerer a les 13.30 hores i l’última mascletà a les 14.30 hores al peu de l’Ajuntament de Torrent. A la nit, la festa fallera finalitzarà amb la crema dels 58 monuments que hi ha plantats a la localitat. A les 21.00 hores es cremarà el monument de la falla Avinguda, guanyadora de secció especial, i on estarà present la fallera major infantil, Paula Giménez, i la seua cort juntament amb els màxims representants infantils de la comissió. A les 01.00 hores serà el torn del monument major guanyador de secció especial, que enguany pertany a la comissió Ramón y Cajal.
La fallera major de Torrent, Carmen Sirvent, juntament amb la cort d’honor, acompanyaran la fallera major d’esta falla en un acte ple d’emoció, on el color, la màgia i el treball d’un gran any es convertirà en cendres.