Les Falles del Marítim es reactiven amb l’Acte de Lliurament de Guardons i Recompenses

0
55

El diumenge 27 de juny l’Agrupació Falles del Marítim va celebrar l’Acte de Lliurament de Guardons i Recompenses 2021 en el Saló La Ferradura d’Alboraia, assistint les Falleres Majors i Presidents de les 46 Comissions agrupades.

L’acte es va iniciar amb un sentit i respectuós minut de silenci en record dels quals ens han deixat en els últims mesos. En primer lloc, el President de l’Agrupació va fer lliurament dels Premis Infantils i Majors de les Activitats i Campionats realitzats durant l’Exercici 2020-2021 a les Comissions guanyadores, al costat del llibre recopilatori del Concurs de Relats Infantils.

Després d’això, es va realitzar la Presentació dels Premis Vicente Izquierdo d’Activitat Fallera i Laboriositat Infantil, premis que distingeixen a les Comissions amb més participació en les activitats realitzades durant l’exercici, concursos i campionats.

Es va homenatjar la figura de D.VICENTE IZQUIERDO CAMACHO, fent lliurament per part del nostre President Pepe Pastor als seus familiars d’un detall en record i estima, així com un Quadre Commemoratiu a AISPOYEC, empresa de la qual era Gerent i a la seua Comissió, la Falla Sant Rafael – Antón Martín.

Seguidament, es va procedir al lliurament dels Premis Vicente Izquierdo de Laboriositat i Activitat a les deu Comissions que han sigut mereixedores d’aquests, recaent aquest Exercici el Primer Premi de “Activitat Fallera” en la Falla Vidal de Canelles-Sanchez Coello així com el Primer Premi de “Laboriositat Infantil” en la Comissió Progrés-Teatre de la Marina.

També es va fer lliurament dels VIII Premis Pepe Chiral que es concedeixen a aquelles persones o entitats que defensen els valors valencians, la cultura, la llengua, i sobretot la nostra festa fallera com feia Pepe Chiral, sent els guardonats en aquesta edició D.José Javier Candela Corell i D.Guillermo Sellés Vidal, els qui van agrair a les Presidentes i Presidents la concessió del citat Premi, recordant la memòria de Pepe Chiral i dirigint als presents unes paraules d’agraïment carregades d’emoció i sentiment faller.

A continuació, va tenir lloc el lliurament de recompenses de l’Agrupació, amb la imposició d’Insígnies de Plata a Juan Vicente Garrido Garrido, President de la Falla L’L’Alguer- Enginyer Rafael Janini, Juan José García Balaguer, President de la Falla Dr. Manuel Candela-Beatriz Tortosa, José Luís Bonet Senach, President de la Falla Menorca-Luís Bolinches i José Arce Tamarit, de la Falla Maestro Valls-Marí Albesa-Juan Bautista Perales.

La màxima distinció de l’Agrupació, la Insígnia d’Or, va ser imposada a Francisco de Paula Manzano Alabau, de la Falla Barraca-Espadán, Juan José Cano Parra, de la Falla Progrés-Teatre de la Marina i a José Pastor Gimeno, President de l’Agrupació Falles del Marítim.

Com a fermall a la vetlada, el President, Pepe Pastor, va dirigir unes paraules a totes les Falleres Majors i Presidentes/és allí presents, i al món faller en general, desitjant que la festa fallera torne amb més força que mai. Es va tancar l’Acte amb la interpretació del nostre Himne Regional.