Les Falleres Majors de València protagonistes en les falles de Mallorca

0
293

El mal temps no va impedir que la ciutat de Calvià celebrara les festes josefinas en un any molt especial, el del 25 aniversari de la comissió de la Falla El Bou de Mallorca, que es va embarcar, mai millor dit, en la idea de celebrar aquesta festa amb el mar entre mitjanes i a més de 100 quilòmetres de casa, del territori valencià.

Una festa que ha comptat amb tots els ingredients i en la qual els monuments han captat l’atenció dels veïns i veïnes d’aquest municipi mallorquí i de turistes. Monuments que, per segon any consecutiu, han sigut obra de l’artista faller valencià, Jordi Palanca, satisfet amb el seu treball i conscient que plantar en l’illa té el seu mèrit i requereix un plus.

Satisfets també els encarregats d’un altre dels ingredients forts de les falles, Pirotècnia Valenciana, que porta 23 anys, encenent la metxa en els diferents actes.

Les Cercaviles, despertaes, ofrena, germanor i la bona gastronomia han sigut els encarregats de donar bona mostra que a Mallorca aquesta festa no pansa desapercebuda i es viu amb la màxima il·lusió.

A més, i amb motiu de l’aniversari van viatjar fins a Calvià les falleres majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez. Tota una experiència i honor per a elles.

També una representació de Junta Central Fallera de València, que reconeix el treball de la comissió i tots els implicats, i perquè donen a conèixer les festes josefinas, Patrimoni de la Humanitat, més enllà de la Comunitat Valenciana.

Sens dubte, unes falles especials i de les quals que el balanç no pot ser més que positiu.

Ara, ja pensen en les del pròxim any, perquè una cambra de segle és l’inici per a seguir complint molts més anys.