Les flames del foc posen fi a les Falles a Saragossa

0
669

Saragossa va celebrar la festivitat de Sant Jordi entre flors i llibres, com mana la tradició, però enguany a més comptaven amb un al·licient per a animar als veïns a eixir dels seus casas… les Falles!

Amb la plantà de les tres falles donava començament la festa fallera a Saragossa: una estoreta velleta (falla tradicional composta per trastos i mobles vells) , una falla infantil d’uns dos metres d’altura, patrocinada per l’empresa Damel, i la falla gran de nou metres d’altura i nou de diàmetre obra de l’artista faller Álex Oliver.

El dissabte al migdia un concurs de fideuá posava en valor els dots culinaris de les prop de 60 comissions falleres arribades a la ciutat. La vesprada del dissabte els components de l’Associació Fallers pel Món van realitzar l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats en la catedral de Saragossa, comptant amb la Pilarica com a amfitriona, i culminant amb una missa en la basílica. Una desfilada d’indumentària valenciana que va captivar els veïns i turistes que es trobaven en ple centre de la ciutat.

Els balls populars, el concurs i degustació de paelles, una mascletá, una degustació de còctels valencians i una cercavila van ser les activitats realitzades durant la jornada del diumenge. A la nit, a partir de les 21:30, els fallers i visitants van poder disfrutar de la cremà de les tres falles i d’un castell de focs artificials que va posar el passador d’or a la celebració de les Falles.