L’Exposició del Ninot marca l’inici de les activitats prèvies a les Falles 2017 a Paiporta

0
607

La inauguració de l’Exposició del Ninot de Paiporta, aquest dissabte al Museu de la Rajoleria, ha marcat l’inici de les celebracions prèvies a les Falles 2017. Aquesta activitat, junt a la Nit d’Albaes posterior, anirà seguida, el pròxim dissabte, de la Crida. A la setmana següent, el dia 4 de març, els carrers de la localitat s’ompliran de la sàtira i l’humor de la Cavalcada del Ninot, per a la qual totes les comissions paiportines ja estan treballant de valent.

L’estrena de l’Exposició del Ninot va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Isabel Martín, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, la Fallera Major de Paiporta, Alba Escorhuela, i la Fallera Major Infantil, Paula Marí, així com el president de la Junta Local Fallera, Adrián Coso. També assistiren les falleres majors i presidents de les comissions paiportines, això és: Falla Jaume I, Falla Mestre Serrano, Sant Francesc i Adjacents, Falla Plaça Cervantes, Falla Sant Antoni i Adjacents, Falla Plaça de l’Església i Falla Verge dels Desemparats-Doctor Fleming.

A l’exposició, cada comissió ha aportat els seus ninots, tant dels monuments grans com dels menuts. Amb una visita a la mostra es pot testar la qualitat de les obres que poblaran els carrers de Paiporta a partir del proper 15 de març.

La inauguració es va completar amb la tradicional Nit d’Albaes, en què una nombrosa comitiva va recórrer cada casal paiportí, on es van produir actuacions de cant tradicional dedicat a les falleres majors, en una activitat que va finalitzar ben entrada la matinada.

D’altra banda, ja s’ha publicat el Ban de Falles dictat per l’alcaldessa, accessible a través de la web municipal. La principal novetat respecte d’altres anys és l’horari de festa per a la nit del 18 de març, que s’amplia mitja hora.