Mestre Gozalbo presenta “Fent Camí” d’Iván Tortajada

0
186

La falla infantil de la comissió Mestre Gozalbo – Comte Altea 2017 tracta sobre les maneres d’orientar-se i porta per títol “Fent camí”.

En ella aprendrem a orientar-nos en la muntanya per mitjà de les restes de la neu o per les marques en les pedres i arbres que ens confirmen si anem en la bona direcció.

En el mar la lluna i les estreles poden guiar els mariners si es perden, també és un mitjà pel que descobrir nous mons com li va succeir a Cristòfol Colom.

En el bosc la molsa dels arbres, o els anells dels seus troncs et poden servir per a saber per on ix i es posa el sol.

Una estrela fugaç va guiar els reis mags en el seu llarg camí cap a Betlem.

En la ciutat ens podem orientar amb un mapa, a través dels seus edificis més singulars, pels cartells, els senyals, que ajuden als més “des-orientats” a ubicar-se. Es fan rutes per a conéixer la seua història i els seus costums, de la mateixa manera que quan som nosaltres els que ens n’anem fora, ens agradaria emportar-nos allò que més volem i del que ens enorgullim, i per això veiem una fallera exportant l’arquitectura, la indumentària, la festa i tradició valenciana quan se’n va de viatge.

Recorreguts sense fi, cinematogràfics, literaris, impossibles, frikis, nòmades, migracions, companys de viatge i tot tipus de camins en la nostra falla infantil d’enguany.

La comissió fa una crida i invita a tot el món a què els acompanye i aprenga amb ells en este viatge que està a punt de començar.