Lisboa gaudeix de la festa de les Fogueres

0
187

Els portuguesos es tiren al carrer per a gaudir de l’esplendor i la vistositat de les Fogueres de Sant Joan durant la seua presència a Lisboa.

• La Bellea del Foc, Ana Belén Castelló, i les seues Dames, així com les 74 candidates de 2017 protagonitzen aquesta cercavila vestides de núvia alacantina
• La música i el colorit de la comitiva delecta als portuguesos i als centenars de turistes que aquests dies visiten Lisboa

Lisboa s’ha omplert del color i de la música de les Fogueres de Sant Joan durant la desfilada de festers celebrat aquest matí pels principals carrers de la ciutat portuguesa. Centenars de ciutadans i turistes que aquests dies visiten la ciutat han gaudit d’aquesta gran cercavila, en el qual ha participat la Bellea del Foc, Ana Belén Castelló, i la seua Dames, així com les més de 70 candidates de 2017, totes elles vestides de núvia alacantina, amb el qual es pretén promocionar i donar a conèixer internacionalment la riquesa cultural i festiva de les Fogueres.

El vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, i l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, juntament amb el president de les Fogueres de Sant Joan, Manolo Jiménez, i el regidor de Relacions Internacionals de Lisboa, Carlos Castro, s’han sumat a aquesta desfilada que ha comptat amb acompanyament musical. El bo temps ha acompanyat aquesta desfilada que s’emmarca en el programa “Lisbocante” impulsat per les tres institucions.

Dolón ha destacat l’èxit d’aquesta iniciativa que ha permès als portuguesos i turistes d’altres punts del món que aquests dies es troben a Lisboa gaudir de l’espectacularitat i vistositat de les Fogueres de Sant Joan. “Els que hem format part d’aquesta desfilada des de la Plaça del Comerç i fins a aquest punt neuràlgic on es troba la Foguera i el punt d’informació turística, hem experimentat unes sensacions úniques perquè tot el públic s’ha bolcat i ha viscut alguna cosa singular”, ha indicat el diputat, qui ha afegit que “és la millor acció de street màrqueting perquè és traslladar la nostra festa de Fogueres als carrers de Lisboa i no tinc dubtes que va a tenir una gran repercussió en el turisme de la nostra província”.

El grup, abillat amb el vestit típic, ha partit de la Praça do Comércio i ha recorregut els principals carrers de la ciutat fins a arribar a la cèntrica Praça Dom Pedro IV, més coneguda com Praça Rossio, on dijous passat es va plantar una foguera de vuit metres d’altura elaborada per l’artista Federico Molinero. A més, en aquest punt el Patronat Costa Blanca ha instal·lat una Oficina Temporal de Turisme per a informar als transeünts sobre aquesta i altres festes populars de la província d’Alacant.

L’acció ha contemplat, a més, el repartiment de fullets promocionals de les Fogueres entre el públics per part de les bellees, que s’han fet centenars de fotos amb els ciutadans que a aqueixes hores omplien els carrers de Lisboa.

Portugal ha sigut la segona destinació triada per a promocionar internacionalment Les Fogueres de Sant Joan després del seu pas, en 2016, per la ciutat sueca de Gotemburgo. L’elecció del país veí respon, entre altres raons, a l’engegada a partir del pròxim 10 de juny de la ruta aèria de la companyia TAP que connectarà per primera vegada les ciutats d’Alacant i Lisboa amb set vols setmanals i més de 26.000 seients.