Arriba el Cant de l’Estoreta del Maritim – Falla Blocs Platja

0
667

Diumenge que ve 3 de febrer tindrà lloc la XXIX edició del concurs del Cant de l’Estoreta del Marítim, organitzat per la comissió fallera Blocs Platja. Començarà a les 10 del matí al carrer Montant (entre els números 5 i 11).

El Cant de l’Estoreta de Blocs Platja és un concurs creat l’any 1991, protagonitzat per xiquets i xiquetes, i amb nom propi, “del Marítim”. Es pretén rememorar els costums valencians, i transmetre els valors culturals als infantils.

Les comissions falleres participen amb temes sobre personatges o motius valencians en les categories obligatòries de Figura i Comparsa, a més de Canto. L’explicació del tema de cada comparsa serà narrada per un xiquet o xiqueta de cada comissió. I tots els xiquets participants tindran un obsequi.

A més, es lliuraran tres premis Extraordinaris:
Premi Extraordinari “Pepe Chiral” a la millor lectura de guió
Premi Extraordinari “Actualitat del Marítim” al millor tema sobre actualitat
I Premi Extraordinari “Pepe Ombuena” al millor personatge del Marítim.

El jurat estarà compost per set persones relacionades amb les Falles: María Bernabeu (Cort d’Honor de la FMV 2016 i fallera de Barraca-Espadán), Paco Celdrán (confrare i director de EOS), Rocío Pascual (Fallera Major Infantil de València en 2012), Luis Calderón (faller, va col·laborar amb diferents mitjans de comunicació), Iván Esbrí (historiador i col·laborador del nostre blog de l’Estoreta Velleta), Juanfran Barberá (director del programa de ràdio Veus de Festa), i Paloma de Rueda (fallera i expresident de la falla Pintor Goya-Brasil, i membre de l’equip del programa de ràdio Play Falles).

L’acte serà presentat un any més per Pepe Mortes, faller, col·laborador en llibrets i llibres, i narrador d’altres esdeveniments fallers; però enguany anirà acompanyat en la presentació per Ainhoa Sancho, fallera de la comissió Blocs Platja.

En aquesta ocasió, les comissions falleres participaran seguint l’ordre establit: Progresse-Teatre de la Marina, J. J. Dómine, Conserva-Berenguer Mallol, Maestro Valls-Marí Albesa, Arquitecte Alfaro-Francisco Cubells, i Rosario-Plaza de Calabuig.

A més, la comissió infantil de la falla Blocs Platja realitzarà una representació a manera d’exhibició, i la comissió infantil de Progrés-Teatre de la Marina ens oferirà una mostra de balls regionals.