Arriba la Faguera a la Falla Sueca – Literat Azorín

0
424

Cristina Sala i Abel Navarro nous ‘Faguerers’ de la festa de Sueca-Literat Azorín

La falla Sueca-Literat Azorín ja ha triat als seus ‘Faguerers Majors’ per a la pròxima festa de Sant Joan, càrrecs que han recaigut en els fallers Cristina Sala Andrés i Abel Navarro Sanjuan.

La “Faguera”, terme per a descriure la mescla inventada per l’artista Juanjo García i la comissió entre falla i foguera, arriba dissabte que ve 16 de juny dins dels actes que la falla té programats per a celebrar la festa de Sant Joan.

Juanjo García no para de sorprendre a tots els enamorats de la festa. Fa quatre anys va inventar a la seua manera el terme “Faguera”, un monument únic en el món que es plantarà al tombe el matí del 16 de juny, per a ser devorat per les flames aqueixa mateixa nit a les 23.59h.

Tant en les falles de València com en les Fogueres d’Alacant, el desplegament de tanques és espectacular, així que,en la “Faguera” d’aquesta edició no poden faltar, açò sí, seran unes tanques especials i variades.

Així mateix, les Fogueres d’Alacant compleixen 90 anys, i la “Faguera” i la comissió de Sueca faran un xicotet homenatge en el monument “Fagueril” per a conmemoar tan extraordinària efemèride.

La “Faguera” d’aquesta edició, igual que les anteriors es compondrà de materials nobles, com a fusta, vareta i teles.

Diumenge que ve 10 de juny, tota la comissió es desplaçarà fins al taller de l’artista per a realitzar la visita a la “**Faguera” i els Fagueres Majors, Cristina i Abel, bategen el monument que en pocs dies prendrà el carrer per a tornar a fer que la festa de Sant Joan de Sueca-Literat Azorín siga una de les més **sonandas de València.

Bones Fagueres per a tots.