Els indumentarites oficials avancen els seus encàrrecs per a les Falles 2019

0
662

Art Antic, Eduardo Cervera i l’Atelier de la Seda ens conten els detalls de les seues creacions més especials

L’elecció i proclamació de Marina Civera i Sara Larrazábal com a Falleres Majors de València 2019 va suposar el tret d’eixida a un nou any faller en el qual moltes persones ja treballen sense descans perquè tot isca a la perfecció.

Bé ho saben en Art Antic, indumentaristes oficials que recentment han pres mesures a les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor per a crear els adereços que lluiran durant el seu regnat. “Passem sempre una vesprada molt agradable i de molta il·lusió amb les xiques perquè ja comencen a veure les joies que els acompanyaran en este temps tan especial”, comenta el responsable de la joieria, Jose Alabadí.

L’adreç per al primer vestit oficial està elaborat en or i està compost per un fermall, arracades, joc de d’agulles, ganxets,collaret i polsera, i les Falleres Majors ho recolliran uns dies abans de l’Exaltació.

Per la seua part, el segon està compost de fermall, arracades, joc de d’agulles, medalló de la Verge i una manilla, i se’ls entregarà de manera oficial l’11 de desembre en un acte preparat per a l’ocasió.

La firma Art Antic compleix enguany la seua majoria d’edat al capdavant d’esta comesa. Des de l’any 2001 dissenya les peces d’artesania que llueixen les Corts d’Honor i la Fallera Major i cada any busquen innovar en el seu disseny i adaptar-les als vestits que portaran.

Confecció vestits FFMMVV i Corts d’Honor

De la mateixa manera, el ritme de treball tampoc para en el taller d’Eduardo Cervera per a confeccionar els vestits de la Fallera Major de València i la seua Cort. “El segon vestit oficial ja està en penja-robes a falta dels últims detalls. Ara estem de ple amb les proves per a la confecció del vestit del S.XIX”, explica l’indumentarista.

El dia de la presa de mesures Cervera el recorda sempre amb molt d’afecte sobretot en veure la il·lusió en les cares de les recentment triades com a representants per a les Falles 2019. De fet, la visita al seu taller va ser el primer acte que van tindre juntes Marina Civera i la seua Cort.

De la Cort d’Honor 2019, Cervera assenyala que és “un grup meravellós” que li ho està posant molt fàcil a l’hora de treballar, tant a ell com a tot el seu equip. I de Marina Civera, Fallera Major de València, comenta que té una “aura especial”.

“Algunes de les xiques ja eren clientes meues. L’any passat els vaig fer el vestit de Fallera Major de la seua falla i ara treballar per a elles en la Cort d’Honor és molt emocionant”, comenta el modista.

I de la Cort d’Honor de Marina, a la Cort d’Honor de Sara de la mà de l’Atelier de la Seda on les representants més xicotetes van disfrutar d’una gran jornada de proves pocs dies després de ser triades a Fonteta, quan encara no sabien qui seria Fallera Major Infantil de València.

“Està sent un temps de molt de treball però afrontem el repte amb il·lusió. És un orgull que Junta Central Fallera haja confiat en nosaltres per a este encàrrec tan especial”, comenta Arturo Torremocha, alma mater de l’Atelier de la Seda i que s’enfronta per primera vegada a esta missió.

En en el seu taller van estar més de tres hores de presa de mesures al costat de Sara Larrazábal i la seua Cort a principis del mes d’octubre. El principi d’un camí junts cap al 2019. La següent parada l’Exaltació.

Fotografies: Armando Romero.