Concerts de Vivers de la Gran Fira de València 2018

0
349

Zoo, Arkano, Mireia Vilar y Auxili són alguns dels noms de la programació estatal.

Els Concerts de Vivers generen un impacte econòmic a la ciutat estimat en 5 milions d’euros.

La programació dels Concerts de Vivers ofereix en la seva propera edició, presentada oficialment aquest matí pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, 19 vetllades de música en directe amb una oferta variada, heterogènia i de qualitat pensada per a tot tipus de públics. Inclou figures internacionals com Caetano Veloso, Rubén Blades, Emir Kusturica o The Waterboys, artistes nacionals com Iván Ferreiro, Nena Pastori, Els Secrets o Rozalén i grups i artistes valencians com a Zoo, Arkano, Mireia Vilar o Auxili. Fuset ha destacat l’esforç per augmentar el nombre de dones i també els 5 milions d’impacte econòmic a la ciutat d’aquest festival que forma part de la Gran **Fira de Julio i que arrencarà el 4 de juliol i conclourà el 28 d’aquest mateix mes.
“La programació dels concerts de Vivers és un dels plats forts de la Gran Fira de València que en el mes de juliol omplirà les places i carrers de la ciutat d’art i de cultura. En aquests concerts el que volem és oferir al públic, tant al turista que ens visita com als valencians i valencianes, una oferta molt variada i molt diversa a preus econòmics, molt més econòmics que els que tenen aquests mateixos concerts en altres ciutats com Madrid o Barcelona, amb artistes ben diversos i de qualitat”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en la presentació dels concerts que acolliran els jardins de Vivers entre el 4 i el 28 de juliol, ”i que és només una part de la programació, molt més àmplia, de la Gran Fira de València”.
Fuset ha assenyalat que “els artistes internacionals aquest any suposen el 60 % de la programació, la qual cosa ho converteix en l’edició amb més percentatge d’artistes internacionals. Una oferta complementada amb artistes nacionals i artistes valencians, que aquest any són entorn del 25 % de la programació, i igualment una oferta molt destacada de bandes compostes o liderades per dones. Estem parlant del 30% quan normalment són entre el 17i el 20% en el conjunt de festivals”. El regidor ha afirmat que “aquests factors són ingredients per a un festival molt divers i molt plural que esperem atregui al gran públic i que suposarà per a la ciutat un impacte econòmic entorn dels cinc milions d’euros segons els promotors”.

UNA EXPERIÈNCIA EN PRIMERA PERSONA

Fuset ha recalcat que es tracta de “una programació variada, heterogènia i oberta a tots els públics”, amb la qual “es vol posar en valor la música en directe com una experiència per viure-la en primera persona que atregui a la ciutadania i als qui ens visiten en el mes de juliol”. En total seran 19 concerts, amb un total de 41 artistes sobre l’escenari de Vivers, entre els quals destaquen figures llegendàries de la música com Caetano Veloso, Rubén Blades, The Waterboys, Emir Kusturica, Els secrets o Rosendo, al costat d’altres com a nena Pastori, Iván Ferreiro, Rozalén, Cristina Rosevinge o els valencians Zoo, Arkano, Mireia Vilar i Auxili, entre uns altres.

També ha explicat el regidor Pere Fuset que la de 2018 és l’edició de Concerts de Vivers en la qual han participat més promotors musicals. Un total de 16, pertanyents a l’associació MÚSICAPROCV, que col·laboren en “un festival de música urbana que aposta per figures internacionals (60%), artistes i grups valencians (25-30%) , “sense oblidar una participació femenina que suposa el 30% dels artistes , “complint així una reivindicació històrica i contribuint i compondre un mosaic musical amb una gran varietat d’estils amb l’esforç afegit que els preus siguin més assequibles que en altres llocs on actuen els mateix i les mateixes artistes”. El ventall de preus de les entrades, segons ha explicat, va dels 12 als 60 euros,”i en sol quatre concerts són superiors als 30-35 euros”.

Ha insistit Fuset en la “aposta del Govern de la Nau per la Gran Fira i per un dels seus principals ingredients que són els Concerts Vivers”, abans de recordar que les entrades poden adquirir-se a través de web www.concertsdevivers.com i informar que les taquilles de Vivers s’obriran a les 19 hores mentre que les portes d’accés per al públic s’obriran a les 19’30 hores.

Els Concerts de Vivers 2018

Dimecres, 4 de juliol: Izal
Dijous, 5 de juliol: Emir Kusturica + La Fúmiga
Dissabte, 7 de juliol: Poetes del rock amb Andrés Suárez + Funambulista + Depedro + Pedro Pastor y Suso Sudón
Diumenge, 8 de juliol: The Cat Empire
Dimarts, 10 de juliol: Rubén Blades con Roberto Delgado Salsa Big Band
Dimecres, 11 de juliol: Dub Incorporation + Zoo + Sara Hebe + JazzWoman (Periferia Norte)
Dijous, 12 de juliol: PerVERSOS , amb Beret + Arkano + Zetazen
Divendres, 13 de juliol: Iván Ferreiro
Dissabte, 14 de juliol: Los Secretos. “Gira aniversario. Una vida a tu lado”
Dimarts, 17 de juliol: Niña Pastori
Dimecres, 18 de juliol: Bomba Estéreo + Zoé
Dijous, 19 de juliol: Caetano Veloso presenta Ofertório (Caetano, Moreno, Zeca i Tom Veloso)
Divendres, 20 de juliol: Residente (Calle 13) + PJ Sin Suela
Dissabte, 21 de juliol: Rototom Launch Party: Ky-Mani Marley + Auxili + Mediterranean Roots
Dilluns, 23 de juliol: The Waterboys
Dimecres, 25 de juliol: Corazonadas – Recuperem persones, dignitat i justícia social, amb Rozalén + Christina Rosenvinge + Thaïs Morell
Dijous, 26 de juliol: Rosendo “Gira de despedida” + Boni (Barricada)
Divendres, 27 de juliol: Morat + Mireia Vilar
Dissabte, 28 de juliol: Icona Pop + Elyella + Boccachico + Innmir + Nation