MªJosé Catalá assisteix a l’exaltació de les Falleres Majors 2019 de l’Agrupació Falles del Marítim

0
416

Participen represententes del Grup Socialista i Partit Popular i sense Comprimis.strong>

En la vesprada del dissabte 2 de febrer, l’Agrupació Falles del Marítim va celebrar en el Palau de la Música de València l’Exaltació de les seues Falleres Majors 2019. Les 46 comissions que integren l’Agrupació es van donar cita en l’emblemàtica Sala Iturbi per a viure aquest acte tan assenyalat.
Van acudir a l’Exaltació Sandra Gómez, Regidora del Grup Socialista i Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de València, José María Chiquillo, President Internacional del Programa UNESCO Ruta de la Seda, MªJosé Catalá, Diputada i Portaveu adjunta en les Corts Valencianes pel Partit Popular, Lourdes Bernal, Regidora del Grup Popular a l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, Secretària de Cultura Festiva del PSPV, Francisco Carles, President de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València, Pepe García Bosch, Vicepresident de Junta Central Fallera, Juan Bosco, Vicepresident de la Interagrupación de Falles de València, Delegats de Sector i Vicente Izquierdo, President de Aisproyec, patrocinador principal de l’Agrupació, entre uns altres.
El President de l’Agrupació, Pepe Pastor, al costat de la Mantenidora de l’Acte, Mónica Palmer, van anar realitzant la recepció oficial a les Falleres Majors de les diferents comissions de l’Agrupació.
Acompanyades per les seues Presidentes/és, les representants de cada comissió van tindre el seu moment de glòria sobre l’escenari, on van ser rebudes una a una pel President Pepe Pastor i van rebre, igual que les Presidentes/és que ho són per primera vegada en les seues respectives Comissions, tant majors com infantils, la insígnia corresponent en un emotiu esdeveniment que es basa, més que en el sentiment faller, en la suma de tots ells.
Una gran cita requeria un gran Mantenidora, i qui millor que Mónica Palmer Cuenca, Fallera Major Infantil de València 1982 i Fallera Major de València 1992, persona coneixedora de primera mà de la festa fallera, per a dedicar unes paraules plenes d’emotivitat i afecte per a les xiquetes i senyoretes que en el present exercici estan vivint un somni faller, ser les màximes representants de les seues respectives comissions.
En el Palau van ser rebudes les Falleres Majors de València 2019, Sara Larrazábal i Marina Civera, les quals van rebre la Insígnia de Plata i d’Or de l’Agrupació respectivament, imposades pel President, qui va exercir com a amfitrió acompanyant en tot moment a les nostres màximes representants, així com a les seues respectives Corts d’Honor.
L’Exaltació va ser molt especial per a dues falleres components de la Cort d’Honor Infantil, Daniela Sanchis i Adriana Juan, sent rebudes amb gran afecte pels components de la seua Agrupació, els qui els van desitjar un gran any representant a la nostra festa. A més, van rebre el merescut reconeixement amb la insígnia de plata de l’Agrupació i un quadre commemoratiu.
En l’Exaltació va tindre lloc l’Homenatge a la Fallera Major de València, Marina Civera Moreno, pertanyent a la Comissió agrupada Falla Barri de San José, en el qual es van succeir les sorpreses, comptant amb la gran veu de Marta Company al costat de la coreografia del grup de fallers i falleres dirigits per Julián Carabantes. Després de #això, les paraules de Paula, germana de Marina, omplint d’emotivitat i afecte tota la sala.
Seguidament es va fer lliurament dels VI Premis Pepe Chiral que es concedeixen a aquelles persones o entitats que defensen els valors valencians, la cultura, la llengua, i sobretot la nostra festa fallera com feia Pepe Chiral, sent els guardonats en aquesta edició Rafael Juan Juan, el Grup de Ball de la Falla Progrés – Teatre de la Marina i el Premi Honorífic a Marina Civera Moreno, els qui van agrair a les Presidentes i Presidents la concessió del citat Premi, recordant la memòria de Pepe Chiral i dirigint als presents unes paraules d’agraïment carregades d’emoció i sentiment faller, al costat de la peça de jota valenciana del Grup de Ball.

A continuació, va tindre lloc el repartiment de recompenses de l’Agrupació, amb la imposició d’Insígnies de Plata a Joaquín Vicente Darder Garcerá, President de la Falla Avinguda Blasco Ibáñez – Mestre Ripoll, Carlos Amores Barroso, de la Falla José Benliure – Teatre de la Marina i Antonio Miguel Barberá Nieto, de les Falles Sant Rafael – Antón Martín i Pare Luis Navarro – Remunta. La màxima distinció de l’Agrupació, la Insígnia d’Or, va ser imposada a Vicente Bayarri Bellver, de la Falla Barraca – Columbretes i José Ruiz Barea, de la Falla Progrés – Teatre de la Marina, així com a les Comissions Falla Maestro Valls – Marí Albesa i Falla Barraca – Travessia Església del Rosari, amb motiu del seu 50 Aniversari.
Per acord de l’Assemblea de Presidentes/és de l’Agrupació Falles del Marítim, es va atorgar amb motiu del seu centenari, va ser atorgada la Insígnia d’Or de l’Agrupació al València Club de **Futbol, arreplegant el quadre acreditatiu Miguel Tendillo, exjugador i Ambaixador del València Cf.
Com a fermall a la vetlada, el President, Pepe Pastor, va dirigir unes paraules a totes les Falleres Majors i Presidentes/és allí presents, i al món faller en general, desitjant a tots gaudisquen d’unes meravelloses Falles 2019.