Mar Navarro dissenya la portada del llibret del 40 aniversari de la Falla Port de Silla

0
584

Mar Navarro també és la dissenyadora de la campanya “Valencià per la Igualtat” de l’Ajuntament de Silla que busca donar pas endavant per emprar un llenguatge inclusiu, i a la qual s’han adherit més de 28 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

La coneguda dissenyadora gràfica de Silla Mar Navarro i Herraiz s’ha encarregat d’il·lustrar la portada del llibret de la falla Port de Silla d’aquest 2017, publicació que fou presentada el passat 21 de gener.

Mar Navarro és dissenyadora Gràfica, Fotògrafa, i Il·lustradora i ha estat premiada en diferents ocasions per les seues portades de llibrets, a més, l’artista de Silla ha sigut escollida per a dissenyar la campanya de l’Ajuntament de Silla “Valencià per la Igualtat” que busca donar pas endavant per emprar un llenguatge inclusiu, i a la qual s’han adherit més de 28 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, el llibret conta al seu interior amb moltes il·lustracions originals creades especialment per a l’ocasió per l’artista i que al costat dels escrits d’importants col·laboradors com l’arqueòleg i antropòleg Llorenç Alapont, l’historiador i cronista Josep Antich, la recentment guardonada amb el premi Llegir de la fundació Bromera Ana Rubio, o l’Acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la llengua Abelard Saragossà entre altres, fan de “La Fórmula de l’Èxit” un llibret que de segur no deixarà indiferent a ningú.

“La Fórmula de l’Èxit” analitza amb l’ajuda de diferents experts en la materia cinc elements que, de forma intrínseca, porten els fallers i falleres del Port al seu ADN, i formen el seu escut: l’arròs, la ratapenada, la taronja, la torre musulmana i la barca de vela llatina, a més d’abordar altres temes com els seus 40 anys d’història o la importància del valencià.

El llibret de la falla Port de Silla, està considerat una obra de referència al món faller guardonada en els últims anys per la Conselleria de Cultura a través dels premis a la promoció i l’ús del valencià.

Ivan Serrador, director del llibret destaca que “per a la comissió del Port, la llengua valenciana és el seu més alt i valuós estàndard. “Per a nosaltres, l’ús i promoció del valencià sempre ha estat, és i serà una prioritat, per això ens sentim especialment orgullosos dels nostres reconeguts i premiats “llibrets”, que ja són un referent a la literatura fallera a més de vehicles conductors per portar a cada casa un trosset de la nostra cultura i reivindicar la importància que té el poder expressar-se amb llengua pròpia, ja que és una senya d’identitat del nostre poble i de la nostra història a la qual hem de cuidar i mai renunciar”.