La mascletà vertical més alta de la història arriba a les falles de València

0
441

HEINEKEN España reforça la seua col·laboració amb el Consistori de València i Junta Central Fallera per a les Falles 2019 amb aquest esdeveniment pirotècnic que tindrà lloc el 23 de febrer, enfront del Veges-los e Vents. Una cita que inaugura el calendari pirotècnic oficial de les festes.

El pròxim 23 de febrer se celebrarà la AMSTEL NIT DELS FALLES, el tret d’eixida al calendari pirotècnic de les Falles amb la mascletá vertical més alta de la història. Serà enfront de Veges-los e Vents, en La Marina de València, gràcies a la col·laboració de Amstel, Ajuntament i el mestre pirotècnic Ricardo Caballer.

Per tercer any consecutiu, uneixen forces en un espectacle que està previst que supere al d’anys precedents. L’escenari triat serà novament enfront de Veges-los e Vents, espai cultural, gastronòmic i formatiu promogut per HEINEKEN España en la seua aposta per València.

La companyia manté una estreta vinculació amb la regió des de fa més de 75 anys i és l’única gran cervecera de marques amb fàbrica en la Comunitat, a Quart de Poblet, que contribueix a la generació d’ocupació i dinamisme econòmic.

A més, desenvolupa el seu compromís social amb València a través de diferents accions, entre elles la col·laboració amb les seues festes municipals. Una relació que es remunta tres dècades i que es plasma, per exemple, en el patrocini d’aquest esdeveniment pirotècnic, el suport a Junta Central Fallera, la participació en destacades cites dins del programa oficial de festejos o el patrocini exclusiu de totes les Mascletaes de la Plaça de l’**Ajuntament, des de l’1 al 19 de març.

Però també es treballa a peu de casal, col·laborant amb aproximadament el 60% de les comissions falleres. I mitjançant accions pròpies que cerquen posar en valor l’herència cultural i els trets distintius d’aquestes festes. Una iniciativa que es donarà a conèixer en breu i que enguany liderarà Amstel Or, torrada mitjançant tres colps de foc, el caràcter del qual enllaça directament amb la importància de les flames en aquestes celebracions.

LA MASCLETÀ VERTICAL MÉS ALTA DE LA HISTÒRIA PER A FER UN RECONEIXEMENT A TOTES LES COMISSIONS FALLERES VALENCIANES

La proposta d’enguany rep el nom de AMSTEL NIT DELS FALLES perquè les 392 falles valencianes tindran un paper en l’espectacle. I s’ha triat la data del 23 de febrer per a evitar coincidències amb actes de programa oficial de festes.

Amb una durada similar a la de l’any passat, entorn dels 10 minuts, combinarà els millors elements de la mascletà i el castell de focs artificials en el que s’està convertint en un gènere propi. L’objectiu és aprofitar al màxim el potencial de disparar de nit, al costat del mar, en un entorn especial com els voltants del Veges-los e Vents, però sense perdre la intensitat que caracteritza la tradició pirotècnica valenciana.

A més, el disseny s’ha fet pensant que puga gaudir-ho el màxim de gent, des de qualsevol punt de la Marina i moltes zones de la ciutat.

Sense poder entrar encara en detalls, l’espectacle inclourà, entre altres innovacions, la mascletà vertical més alta de la història. I conjuminarà força amb espectacularitat, ja que està previst que el terratrémol final concentre una potència equivalent a tres Mascletaes de la plaça de l’Ajuntament.

Així doncs, la AMSTEL NIT DELS FALLES es presenta com un espectacle únic en el món, capaç de respondre a les demandes del públic valencià i faller, que vol intensitat, soroll, aroma a pólvora… però també valora la bellesa del tret, els colors, les llums i dibuixos que es formen en el cel.

Aquesta tercera col·laboració entre HEINEKEN España, Consistori i Ricardo Caballer suposa un nou impuls a la tradició pirotècnica valenciana, posant-la al capdavant en innovació, i permet la celebració d’una vetlada que ja s’està convertint en tradició i que marcarà l’arrencada de les celebracions falleres amb magnificència.