Melani Ivars i Carla Vinaroz són les Falleres Majors de Dénia 2018

0
712

Les falles de Dénia van viure este divendres, 26 de maig, un dels moments més emocionants de l’any amb la crida, per part de l’alcalde de la ciutat, a les dos triades per a representar a la festa enguany.

La xicoteta Carla Vinaroz Giménez i la jove Melani Ivars Rojas han sigut les triades pel món faller en la nit de votació que es va celebrar en l’Ajuntament de Dénia, que enguany incorporava moltes novetats.

La nit va començar a les 20:00 hores amb l’obertura de les votacions. Tenien dret de vot els presidents de les onze comissions falleres de la ciutat; un delegat de l’assemblea en representació de cada falla; set membres de Junta Local Fallera; el president de l’organisme; i les falleres majors de Dénia 2017, Inés Alacreu i Mar Cabrera. També tenien dret a votar, encara que no ho van exercir, l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i l’edil de festes, Óscar Mengual.

Passades les 21:30 hores l’alcalde marcava el número de la nova fallera major infantil de Dénia. Els nervis van fer a Carla penjar el telèfon però, en un segon intent, la xicoteta i la seua família van botar d’alegria en les seues cases després de saber-se la triada. A continuació l’alcalde va marcar el número de Melani, que en una primera crida tampoc va contestar. En el segon intent, la jove va transmetre la seua alegria a través de l’auricular a les desenes de persones que esperaven en el saló de plens de l’Ajuntament.

Enguany, la Junta Local Fallera de Dénia va incorporar una important novetat a l’acte d’elecció, com és la imposició de bandes i el nomenament a les falleres majors i els seus talls d’honor immediatament després de la crida.

Així, passades les 22:00 hores, les protagonistes de la nit van arribar amb cotxe als porxos de l’Ajuntament, on el president de la Junta, José Vicente Benavente, els va imposar les bandes que els acrediten com a talls d’honor. Per la seua banda, l’alcalde va ser l’encarregat d’imposar les bandes a les acabades de triar com a falleres majors de Dénia per a 2018.

Carla Vinaròs Giménez té 9 anys, estudia 4t de primària en el col·legi Els Vessanes i pertany a la falla Campaments, de la que l’any passat va ser fallera major infantil, des de ben xicoteta. A la seua arribada a l’Ajuntament, de la mà de Melani, es va mostrar molt contenta i agraïda amb la seua elecció.

Melani Ivars Rojas pertany a la falla Saladar des de l’any 2008. En 2017 va ser la fallera major de la comissió després d’haver ostentat diferents càrrecs en la directiva. Té 25 anys, és tècnica en educació infantil i treballa en una escoleta. A la seua arribada, Melani va afirmar estar “vivint un son”, i es va mostrar encantada amb la seua fallera major infantil, de la que va dir que “és un amor”.

Elles dos, des d’este divendres, 26 de maig, són les Falleres Majors de Dénia de 2018.

Corts d’Honor

Des d’este moment, les falleres majors de Dénia estaran acompanyades per onze xiquetes i jóvens que formen les seues Corts d’Honor. Junt amb Carla estaran Neus Sánchez, Sara Sendra, Noa Més, Paula Cristóbal, Mar Galán, Tais Rocamora i Alba Tur. Cal destacar que estes dos últimes xiquetes van entrar a formar part de la cort d’honor en el segon termini d’inscripció, sense accedir a ser falleres majors.

Melani, per la seua banda, estarà acompanyada per les jóvens Andrea Lozano, Marta Fernández, Cristina Moll i Pilar Ramírez.