Mostra Dàrtesania en indumentària fallera en Agustí y Amaia

0
100

Agustí y Amaia ha celebrat del 5 al 8 de setembre en el Museu Valencià de la Festa una mostra d`artesania en indumentària fallera. Allí estaven junt amb altres comerços locals exposant models dels nostres treballs amb el qual tanta dedicació han emprat.
Una fantàstica iniciativa d’Acsa, que va comptar també amb l’actuació del grup de danses dÀlgadins.

A més, el passat 6 de setembre va haver-hi una “Taula Rodona sobre Làrtesania Local”, on varen exposar dues vitrines dividides en l’època del s.XVIII i la del S.XIX.

En la vitrina del segle XVIII s’han mostrat els tres models representatius de l’orfebreria valenciana per excel·lència de l’època com són el model de l’adreç del ram, l’adreç del balcó i l’adreç de la verge. Tots ells han sigut treballats a mà en les tècniques ancestrals del cisellat, repujat i gravat i amb els millors materials, en perla cultivada amb varietat de calibres.

En canvi, en la vitrina del segle XX estaven exposats els tres adreços clàssics per excel·lència de l’orfebreria valenciana de l’època com són l’adreç de la neula, l’adreç del doll i l’adreç de girandolas. Aquests modelts han sigut fabricats a mà en les tècniques del cisellat i amb els millors materials en perla cultivada de diferents calibres, nacre fi i cristall de swarovski.