Música, color i alegria a la festivitat de la Mare de Déu del Rosari a Torrent

0
648

El trasllat, la missa i la processó foren els actes que posaren punt final a la clavaria dels set joves que l’han formada durant este any

El cap de setmana passat, Torrent va celebrar la festivitat de la Mare de Déu del Rosari, una festa que reunix diverses generacions de torrentins en uns dies en què la ciutat s’ompli de música, color i alegria.

Durant la nit de dissabte es van celebrar les tradicionals enramades, en les quals els grups de joves que han sigut clavaris es dirigixen a les cases de mares, novies, amigues, clavariesses, etc. a cantar-los unes serenates i originals cançons, en ocasions inventades per ells mateixos. I, com és costum, els deixen uns pètals de rosa a les portes de les cases. Els clavaris de la Mare de Déu dels Desemparats també acudir al cant de les tradicionals albaes en esta nit festiva a Torrent, entre altres llocs van fer parada a l’Ajuntament on els van rebre l’alcalde Jesús Ros i part de la corporació municipal.

El matí de diumenge va tindre lloc el trasllat de la Mare de Déu del Rosari des de la casa d’un dels clavaris en el carrer de la Mare de Déu de l’Olivar fins a l’església de l’Assumpció, on es va celebrar la missa major. En esta celebració, l’alcalde Jesús Ros, i el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, van voler estar al costat dels clavaris, acompanyats de diversos membres de la corporació que es van sumar a familiars i amics en un dia tan especial per a estos joves.

Ja per la vesprada, les campanes van anunciar l’eixida en processó de la Mare de Déu del Rosari, amb sortida i arribada a l’església de l’Assumpció. Durant el recorregut, centenars de confrares van acompanyar la imatge, la qual, amb un castell de focs artificials de fons, feu entrada a la parròquia on es van cantar els gojos a la Mare de Déu.

Clavaris 2016-2017

Salvador Juan Calatayud Porcuna
Adrián Marín Rodríguez
Fernando Medina Martínez
José María Medina Moreno
Joel Mora Martínez
Álvaro Ortí Verdet
Guillem Santonja Ugena