Naix la primera comissió fallera per a gossos

0
249

Un projecte inèdit per a conscienciar sobre la necessitat de benestar per als animals de companyia. La iniciativa, al detall, en 7 TeleValencia.

Els fallers de San Vicente-Amparo Iturbi han presentat un projecte inèdit: la primera comissió fallera canina. Un total de 36 cans, no solament de fallers de la citada, formen d’aquest col·lectiu que pretén conscienciar de la necessitat de benestar per als animals de companyia, especialment els que estan pendents d’adopció.

Els animals ja ha tingut la seua posada de llarg. Cada gos, en un acte oficial, va anar rebent el mocador verd que li acredita com a faller de la comissió, així com una orla. A més, van rebre uns premis en forma d’ossos de galeta i la particular benvinguda.

El projecte ‘Guau’ es va gestar a partir de la presentació de la falla infantil que pretén conscienciar sobre el món animal. Però la comissió va voler anar més enllà i crear la seua pròpia comissió canina i posar el seu granit d’arena no solament en forma de cartó i pintura. De fet, els ingressos obtinguts de les xicotetes quotes d’inscripció de les mascotes i les rifes, acompanyades de recollides de menjar i estris de neteja o mantes, es destinaran a la Societat Valenciana Protectora d’Animals i Plantes.

I açò no és tot. El casal acollirà, en breu, una xarrada sobre com tractar als gossos durant els festejos fallers. Els cans són enemics naturals del soroll que es genera en falles.

Membres de la Falla Sant Vicente-Amparo Iturbi ens parlen sobre aquesta iniciativa: