Noelia Durbán, CXXXIII Regina dels Jocs Florals

0
117

El Teatre Principal de València va acollir el 20 de gener una nova edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de València organitzada per l’entitat cultural El Rat Penat en la que Noelia Durbán Martín va regnar en la nit de les lletres valencianes.

A les 22 hores feia la seua entrada en el Teatre Principal Noelia Durbán Martín acompanyada del mantenidor de l’acte, El senyor Alfonso Ussía i el President del Rat Penat, Enric Esteve, en una nit valenciana que reunia quasi un miler d’invitats de la societat de la capital del Túria, una cita ineludible que any rere any concedix, entre altres guardons, la Flor Natural al millor poema en Llengua Valenciana que en esta ocasió ha recaigut en el poeta Joan Antoni Alapont.

Van assistir a l’esdeveniment membres de la societat civil, política i cultural valenciana. Igualment van estar presents representants de totes i cada una de les festes de la ciutat destacant l’assistència de l’actual Fallera Major de València, Raquel Alario Bernabé, i Falleres Majors anteriors com Carmen Sancho, Mónica Palmer, Amparo Marín i Inmaculada Escudero.

La protagonista de la vetlada, Noelia Durbán, va triar per a la seua posada de llarg un espolí “Valencia” teixit en els centenaris telers Garín de Montcada.

El concert a càrrec de la Banda Municipal de València, dirigida per Fernando Bonet, interpretant peces del Mestre José Serrano en commemoració al 75 aniversari de la seua mort, marcava l’inici de l’acte. I en la segona part, més protocol·lària, es van inaugurar els Jocs Florals, moment en què la Regina desfilava precedida de les seues Dames d’Amor Bárbara Verdejo, Olga Senach, Cristina Olmos, Vanesa Barris, Cloty Mifsut i Susana Gavilá.

Com a curiositat destacar que la Regina és l’única persona junt amb la Fallera Major i Infantil de València, que té el privilegi d’ocupar la Cadira d’Or de la ciutat.

Una vegada entregada la Flor Natural al guanyador i la resta de premis literaris, arribava el torn del mantenidor. Enguany, i per exprés desig de la família Durbán Martín, el triat ha sigut l’escriptor i periodista Alfonso Ussía, qui basant-se en la trilogia del Rat Penat -Fe, Pàtria i Amor-, ha recordat el 150 aniversari del naixement de l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez.

La guinda la va posar el cantant valencià Francisco interpretant el pasdoble València i l’Himne de la Comunitat Valenciana.