Paqui Martorell rep el Premi Joia del Gremi Artesà de Sastres i Modistes CV

0
622

El Gremi concedeix el guardó creat per al reconeixement a tota una trajectòria de noms clau de la indumentària valenciana

El Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la CV celebre divendres passat en Hotel Ayre Astoria Palace de València el lliurament del Premi Joia amb el qual reconeix el laboriós i abnegat treball dels grans noms de la indumentària valenciana adscrits a la institució, en honor de preservar la qualitat, la tradició i l’exclusivitat d’aquest ofici ancestral.

Els membres de la Junta de Govern del Gremi van decidir que la distingida en 2018 fóra la famosa Paqui Martorell, qui després de més de 30 anys de trajectòria ininterrompuda s’ha convertit en una de les indumentaristas de referència a València. Experta en el tall i les teles de valenciana, la qualitat dels seus productes és àmpliament reconeguda des del seu espai ‘Cuses Cucas’.

El Mestre Major del Gremi, Fran Tochena, va fer lliurament del guardó, creació original de la signatura Art Antic, una agulla d’estil barroc i ‘molt valencià’ d’or blanc amb el seu color natural, gravada a mà amb el segell del Gremi en el centre i amb safirs i diamants en talla rosa en la qual el seu creador, José Alabadí homenatja la indumentària tradicional en la peça.

En el mateix acte s’han concedit dos esments d’honor. Una per a l’empresa tèxtil Teixidors Bartual, empresa fundada en 1940 amb la tercera generació al comandament on es comercialitzen els seus productes a més de 20 països amb una exclusiva selecció de materials nobles. Mercedes i Jose Bartual Lazaro van arreplegar l’esment en representació de la signatura.

També es va lliurar esment per al periodista Guillermo Ortigueira, en homenatge a tota una vida dedicada a la divulgació de les nostres festes i tradicions.

Per la seua banda els membres de la Junta de Govern del Gremi Diego Orzáez, Ascensión Sanz, Ana Urango, Juan Carlos Pitarch i Susi Horcajo rebien als assistents al lliurament del premi com Carmen Asins dels Barraques, Juan Carlos Cañabate de Carlos Salvador, Rosa Sanchís de L’O i Dues, Beatriz Gisbert, Alejandro Moliner, Mª Luisa Llorens per part del Col·legi de l’Art Major de la Seda, la Reina de la Germanor del Ram de l’Agulla, Maria Hidalgo Zamora, amb la seua Cort d’Honor, així com Empare Fabra, Alvaro Moliner i Amparo Gómez, anteriors guardonats amb la Joia.