Cavalcada fallera en el Port de Sagunt

0
581

Van començar les cavalcades falleres que durant les pròximes dates recorreran els carrers del Camp de Morvedre, El passat 23 de febrer, dissabte, les falles del nucli de Port de Sagunt van celebrar la primera d’elles pels carrers del nucli porteny, enguany des de la plaça Ramón de la Sota recorrent les avingudes Hispanitat i Camp de Morvedre, per a finalitzar en l’encreuament amb l’avinguda Mediterrani. Com cada any les quinze comissions falleres van omplir d’alegria, ball, música i color les principals artèries de Port de Sagunt.
La comitiva l’encapçalava com ja és tradicional les carrosses de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Paula Marrón i Pérez i Inés Miret i Herrero, a les quals acompanyaven les seues respectives Corts d’Honor, que van gaudir d’aquest esdeveniment des de la graderia que es va situar enfront del camp de futbol del Fornás.

Les diferents comissions van fer volar la seua imaginació per a l’elaboració de vestits i carrosses, entre els quals es van poder veure de diferents temàtiques a qual més original i acolorida. El públic va poder gaudir de temes tan variats com el món del circ, indis, la festa de difunts mexicana, acolorits ocells de brillants plomatges, el Japó, Venècia, àngels i dimonis i multitud de fantasies de tota mena.

Com ja ocorreguera l’any passat per primera vegada, el jurat encarregat de valorar el treball de les comissions quant a disfressa, carrossa, coreografia i comparsa ha sigut extern a les falles de FJFS i format per un expert en maquillatge, un altre en confecció de disfresses i un membre d’una junta local fallera de la Comunitat Valenciana, membres que han sigut seleccionats per la Junta Central Fallera de València.