¿Vols ser Fallera Major de Sagunt?

0
617

Obert el termini de presentació de candidatures a Falleres Majors de la FJFS
La Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) va obrir ahir el termini de presentació de candidatures per a ostentar el càrrec tant de Fallera Major com a Fallera Major Infantil per a aquest exercici 2018-2019. L’obertura va tenir lloc ahir en la primera reunió de presidents dirigida per Rafael Burgos després de la pròrroga de la seua legislatura que va ser aprovada la passada setmana en una assemblea extraordinària.

D’aquesta manera, totes aquelles falleres que desitgen ostentar el càrrec de màxima representant de la festa josefina del Camp de Morvedre hauran de presentar la seua candidatura, com a més tard, el dimarts, 15 de maig, data que s’ha fixat per a la finalització del termini. Segons marca el calendari de la FJFS, està prevista que l’elecció es duga a terme el dia 26 d’aquest mateix mes, realitzant-se l’acte públic de presentació de candidates en el Teatre de Begoña de Port de Sagunt i la trucada a les triades des del saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt.

cal recordar que les candidates, tant les adultes com les infantils, hauran de passar una intensa jornada amb un jurat que estarà format, com a marca el reglament, per un representant dels diferents ajuntaments que integren la FJFS, una persona rellevant en la història de les falles de la comarca, un representant dels mitjans de comunicació, una persona experta en protocol, selecció de personal o psicologia i un representant d’alguna de les diferents juntes locals de la Comunitat Valenciana.

A més, després de l’entrada en vigor de l’actual Reglament Faller, en el cas que hi haja més de dues candidates en alguna de les categories, la FJFS haurà de seleccionar dos jurats diferents que seran els encarregats de triar, un d’ells, a la Fallera Major i, l’altre, a la màxima representant infantil.

Nova directiva

D’altra banda, durant l’assemblea de presidents celebrada ahir, també es va donar a conèixer a la nova directiva que acompanyarà a Rafael Burgos durant enguany de pròrroga en la seua legislatura, una executiva que, a grans trets, estarà formada pels mateixos integrants que en aquests dos últims anys. D’aquesta manera, es manté com a vicepresident d’Assumptes Generals, Miguel Huguet, de Relacions Externes, Antonio Freixe, de Cultura, Ricardo Antonino, i de Comunicació, Relacions Públiques i Web, David Pardo.

Els canvis més significatius arribaran en la vicepresidència d’Esports, que passarà a estar en mans de Patxi Martínez, en substitució de Rubén Lucas, que es queda com a delegat d’aquest mateix departament, i en Festejos, càrrec que assumirà Vicente Conca, en substitució d’Aitor Muñoz, qui ja formava part de la directiva el passat any. La secretaria general l’assumirà Jaime Gil mentre que Nathalie Martín, qui ostentava aquest càrrec fins a la passada setmana, passarà a Censos i Recompenses.