Insubordinació per menyspreu en l’Assemblea de Presidents del mes de setembre

0
271

El col·lectiu faller va demostrar que la unió fa la força deixant la Sala del Palau de la Música pràcticament buida.

Més de 200 presidents i representants de comissions abandonaven el seu assentisc al crit de “Pere, vete ja” com a conseqüència de les contínues absències de l’edil davant dels òrgans de decisió de les Falles.

A penes una vintena de presidents van romandre en els seus seients; mentres que, quasi el 95% dels representants de les comissions falleres van optar per abandonar la sala al comprovar que, una vegada més, el regidor de Cultura Festiva i President de JCF Pere Fuset, deixava “plantades” a les falles.

Jesús Hernández, president de la Interagrupació de Falles de València, va prendre la paraula per a llegir a un manifest que animava als presents a donar per acabada la reunió.

El col·lectiu faller exigix la presència de l’edil en les reunions on s’han de prendre les decisions més importants entorn de la festa i reclama a l’Alcalde de la ciutat i President Nat de JCF, Joan Ribó, una reunió respecte d’això.

Passat l’equador de l’exercici faller, la via de diàleg entre Pere Fuset, els presidents de falla i delegats de sector s’ha acabat, i precisament anit, els directius de les comissions van abandonar l’Assemblea de Presidents en senyal de protesta davant dels reiterats menyspreus del regidor.

La trobada que a penes va durar mitja hora va tindre com a únic protagonista a Jesús Hernández qui va exigir, en nom de les falles, que l’alcalde Joan Ribó, “com president nat de la Junta Central Fallera inste l’actual president executiu, Pere Fuset, a reprendre les seues obligacions amb l’assemblea general, o si és el cas, delegue la presidència executiva de la Junta a un altre regidor de la Corporació, com arreplega l’article 42 del reglament”.

Amb el baló en la teulada del Consistori, esperem que les mesures que s’adopten no perjudiquen la festa fallera.