Programa de Falles 2019

0
330

Actes i calendari strong>

Descobreix el programa de Falles 2019 amb tots els actes més importants i el seu calendari en la nostra secció de les Falles de València. En aquest **post vas a trobar tota la informació del programa i tot el que necessites conèixer sobre la festa gran de la ciutat.

Seran la terceres Falles que se celebren després de la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

Els dies més importants són del 15 al 19 de març; encara que oficialment comencen l’últim diumenge de febrer amb l’acte de la Crida (en valencià; l’equivalent del pregó en castellà) i des d’aqueix dia i fins al 19 de març València s’omple de color, música i foc.

T’expliquem en aquest post cuales són els actes més importants del programa de les Falles 2019.

< strong>Calendari Falles 2019. Quan són les Falles? strong>

Els dies grans de les Falles 2019 seran del 15 al 19 de març, encara que durant tot el mes de març pots gaudir d’alguns actes com la Mascletà que es dispara diàriament a les 14h en la Plaça de l’Ajuntament.

< strong>Fallera Major de València strong>

El nomenament de les Falleres Majors de les Falles 2019 es realitzarà en el mes d’octubre.

Els Actes de les Falles 2019 més importants

A continuació t’expliquem cuales són els actes més importants

<**strong>La Crida**strong>

L’acte de la Crida dóna el tret d’eixida a les festes. Tindrà lloc l’últim diumenge de febrer de 2019 a la vesprada en les Torres de Serrans. En aquest acte les falleres majors conviden a tots els valencians, siguen fallers o no a gaudir de la festa.

Se celebra a última hora de la vesprada i intervenen les Falleres Majors i les autoritats de la ciutat, després de les seues paraules sona l’Himne de València i després es dispara un castell de focs artificials.

Exposició del Ninot strong>

Algunes setmanes abans de les Falles es pot visitar l’Exposició del Ninot on les comissions falleres exposen més de 800 Ninots perquè el públic vote com serà el Ninot indultat que es lliurarà del foc del 19 de març.

L’exposició està separada en dues parts: d’una banda es mostra els ninots dels monuments infantils i d’altra banda el dels monuments grans.

Després de mostrar el ninot de cada comissió fallera, els fallers acudeixen a l’Exposició del Ninot a arreplegar-ho (els infantils la vesprada del 14 de març i els majors la vesprada del 15 de març) i li’l porten a cada comissió per a plantar-ho.

Calles il·luminades en Falles

Quasi tots els carrers de València s’il·luminen durant el mes de març, però diverses d’elles competeixen per aconseguir el millor premi dels carrers il·luminats de les Falles. Mereix la pena visitar-les.

Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats

En l’Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats (patrona del regne de València) totes les comissions acudeixen acudeixen vestits amb indumentària fallera a lliurar els seus rams de flors a una gran imatge de la Verge, situada en el centre de la plaça que porta el seu nom i on també se situa la seua Basílica.

Aquest acte tindrà lloc els dies 17 i 18 de març a la vesprada i nit entre les 16:00 i les 24:00h. La Fallera Major de València és l’última és desfilar i ho fa en la nit del 18 just abans del castell de focs artificials. La Fallera Major infantil ho fa l’últim lloc la nit del 17 de març.

Programa Mascletà en la Plaça de l’Ajuntament Falles 2019

Des de l’1 de març i fins al dia 19 de març de 2019 a les 14h en la Plaça de l’Ajuntament té lloc un dels acte més emocionants caracteritzats pel soroll dels més de 100 quilos de pólvora que es disparen tots els dies. També es programen **Mascletàs nocturnes i en ocasions en la platja.

Castells Falles 2019 i Nit del Foc

Des del dia 15 de març i fins al 18 a la nit es disparen castells de focs artificials en l’Albereda. El castell més espectacular és el que es dispara la nit del 18, la trucada Nit del Foc.
Nit de la Cremà de les Falles 2019

Tota festa té la seua fi, i el de les Falles 2018 serà el 19 de març a la nit quan es cremen totes les falles de la ciutat. Els horaris habituals de la Crema són:

– Falles Infantils 22.00 h
– Primer premi de les Falles Infantils a les 22.30 h
– Falla Infantil de la Plaça de l’Ajuntament 23:00h
– Falles Infantils 00.00 h
– Primer premi de les **Fallasa les 00.30 h
– Falla principal de la Plaça de l’Ajuntament 1:00 h

En moltes comissions han d’esperar l’arribada dels Bombers per a procedir a la Crema, per tant aqueixos horaris poden canviar.

Premis a les millors Falles

Cadascuna de les seccions en les quals queden dividides tots els monuments que es planten en la ciutat competeixen pel primer premi de la secció en la qual competeixen. A més del premi principal de cada secció també es lliuren altres premis com el premi d’enginy i gràcia.

Quan es desvetlen els premis als millors monuments ací us informarem.

Com moure’s en Falles per València

La major part del centre de la nostra ciutat queda tallat al tràfic i el més recomanable és usar el transport públic. Acudeix amb antelació als actes perquè en moltes ocasions tants els metres com els autobusos van plens i és molt difícil entrar perquè no queden places lliures. Els trajectes dels autobusos pot patir modificacions durant els dies fallers.

Si véns de fora de València et recomanem aparcar el cotxe als afores de la ciutat i utilitzar qualsevol d’aquests transports públics.

Que fer amb Xiquets en les Falles de València

Et proposem Planes per a fer amb xiquets en Falles

Museus Fallers de la ciutat de València

A València pots veure els ninots indultats d’anys anteriors i els cartells de les falles en el Museu Faller de València. Està situat en la plaça de Monteolivete.

A més en la Ciutat de l’Artista Faller pots trobar el Museu del Gremi d’Artistes Fallers. Tots dos pots ser visitats durant tot l’any. Durant la resta de l’any se celebren altres actes, pots informar-te en la la Ajunta Central Fallera

Si véns a València i vols aprofitar la visita, et recomanem que prepares el teu viatge amb una de les millors guies de València que tenim en la nostra tenda.

Gaudeix de les Falles de València!!!

GENER

Dissabte 19

21:00 h. – Gala de la Cultura al Palau de Congressos

Diumenge 20

18:00 h. – Gala de la Cultura Infantil al Palau de Congressos.

Divendres 25

21:30 h. – Solemne exaltació de la FMV, Marina Civera Moreno, i la seua Cort d’Honor al Palau de la Música. A l’acabar l’exaltació, espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color.

Dissabte 26

18:00 h. – Solemne exaltació de la FMIV, Sara Larrazábal Bernal, i la seua Cort d’Honor al Palau de la Música. A l’acabar l’exaltació, espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color.

Dimarts 29 i Dimecres 30

De 10:00 a 14:00 h. i de 16:00 a 21:00 h.

Recepció dels ninots per a l’Exposició del Ninot en el Museu de les Ciències.

Dijous 31

21:30 h. – XII Gala de la Pirotècnia.

FEBRER

Divendres 1

19:00 h. – Inauguració de l’Exposició del Ninot. A l’acabar, espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color.

Dissabte 2

12:00 h. – Presentació del Llibre Faller i de les activitats complementàries a l´Exposició del Ninot.

Dissabte 9

09:00 h. – Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major Infantil de València i les falleres majors infantils de les comissions al Palau de l’Exposició.

09:15 h.- Benimàmet-Burjassot-Beniferri / Botànic-La Petxina / Pla de Remei – Gran Via.

10:30 h.- Camins al Grau / Canyamelar – Grau – Natzaret / Russafa A y B.

11:45 h.– La Saïdia / Malva-rosa – Cabanyal – Beteró / Pilar – Sant Francesc.

13:00 h.- La Roqueta / La Seu –Xerea – Mercat / El Carme

15:45 h. – Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l’Exposició.

16:00 h. – sector Olivereta.

16:45 h. – sector Quatre Carreres.

17:45 h. – sector Jesús.

18:45 h. – sector El Carme

19:00 h. – sector Patraix

Diumenge 10

09.00 h. – Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l’Exposició.

09:15 h. – sector Russafa A – Russafa B

10:15 h. – sector Canyamelar – Grau – Natzaret.

11:30 h. – sector Malva-rosa – Cabanyal – Beteró.

12:30 h. – sector Camins al Grau.

13:30 h. – sector Mislata.

15:45 h. – Intercanvi de fotografies entre la FMV. i les FF.MM. de les comissions i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l’Exposició.

16:00 h. – sector La Creu Coberta.

17:00 h. – sector La Seu – La Xerea – El Mercat.

18:00 h. – sector Zaïdia.

19:00 h. – sector Algiros.

19:30 h. – sector Quart de Poblet – Xirivella

Divendres 15

18:00 h. – Gala Infantil, entrega de Premis Delegacions d’Infantils i Joventut, i Esports al Palau de l’Exposició.

Dissabte 16

09.00 h. – Intercanvi de fotografies entre la FMIV. i les FF.MM.II. de les comissions al Palau de l’Exposició.

09:15 h. – Quatre Carreres / La Creu Coberta / Algirós.

10:30 h. – Olivereta / Poblats al sud / Quart de Poblet – Xirivella.

11:45 h. – Benicalap – Campanar / Patraix / Mislata.

13:00 h. – Pla del Real – Benimaclet / Jesús / Rascanya.

15:45 h. – Intercanvi de fotografies entre la FMV. i les FF.MM. de les comissions al Palau de l’Exposició i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV. al Palau de l’Exposició.

16:00 h. – sector Benicalap – Campanar.

17:00 h. – sector Pilar Sant Francesc.

18:00 h. – sector Benimàmet – Burjassot – Beniferri

19:00 h. – sector Pla del Real – Benimaclet.

Diumenge 17

09.00 h. – Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l’Exposició.

09:15 h. – sector Pla del Remei – Gran Via.

10:30 h. – sector La Roqueta – Arrancapins.

11:30 h. – sector Rascanya.

12:30 h. – sector Poblats al Sud.

13:30 h. – sector Botànic – La Petxina.

Divendres 22

21.00 h. – Gran Gala Fallera al pavelló 5 de la Fira de València.

Dissabte 23

ECOVIDRIO, premi a la falla que haja reciclat més vidre.

Diumenge 24

07:00 h. – Pregària a Santa Bàrbara en l’Església de Sant Joan de l’Hospital 07:20 h. – Despertà Infantil.

07:30 h. – Macrodespertà, i a l´acabar, final amb un terratrémol espectacular; a continuació s’oferirà un desdejuni faller a tots els participants.

12:00 h. – Entrada de Bandes de Música.

14:00 h. – Mascletà a la plaça de l’Ajuntament.

20.00 h. – Crida a les Torres dels Serrans; a l´acabar efectes de llum i color amb espectacle pirotècnic.

MARÇ

Divendres 1

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

Dissabte 2

11:00 h. – En el parc de Bombers de l’Av. de la Plata celebració de la festivitat del patró del cos amb la visita de la FMIV i C.H.

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

17:00 h. – Cavalcada del Ninot per l’itinerari següent: Eixida de la Glorieta, pel carrer de la Pau, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament, Marqués de Sotelo i final en el carrer de Xàtiva, tancant la Cavalcada l’entrada de les primeres peces de la falla municipal.

00:00 h. – Mascletà de colors en la plaça de l’Ajuntament.

Diumenge 3

10:00 – h. Concurs del “Cant de l´Estoreta”, organitzat per la Falla Plaça de l’Arbre i patrocinat per la Junta Central Fallera.

14.00 h. Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

18:30 h. Gran Gala de l’Esport en l’Auditori Reina Sofia

Dilluns 4

14:00 h. – “Mascletà”en la plaça de l’Ajuntament.

Dimarts 5

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament

Dimecres 6

12:00 h. – En l’esplanada de la Plaça de Bous, inaguració de la XX edició de FOTUR. La Gran Orxatada i Taronjada Fallera 2019.

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

Dijous 7

11:00 h. – Visita de la FMV i CH, al parc de bombers de l’Avinguda de La Plata

12:00 h. – En l’esplanada de la Plaça de Bous, XX edició de FOTUR. la Gran Orxatada i Taronjada Fallera 2019.

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

18:00 h. – Homenatge de les Forces Armades a les FF.MM.V.

Divendres 8

12:00 h. – Eixida de la Ronda Fallera de Cotxes d’“Antigor”.

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament

Dissabte 9

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament

00:00 h. – Mascletà nocturna en la plaça de l’Ajuntament

Diumenge 10

12:00 h. – Concert de la Banda Municipal de València amb l’estrena dels pasdobles de les FF.MM. de València en el Palau de la Música.

14:.00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

19:00 h. – Cavalcada del Patrimoni organitzada per l’Excm. Ajuntament, eixida des de La Llotja, Maria Cristina i Ajuntament.

Dilluns 11

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

Dimarts 12

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

Dimecres 13

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

Dijous 14

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l´Ajuntament

17:00 h. – Clausura de l’Exposició del Ninot Infantil.

17:30 h. – Lectura veredicte popular i proclamació del “Ninot Indultat” infantil del 2019.

17:45 h. – Arreplegada dels ninots infantils per les comissions.

Divendres 15
09:00 h. – Plantà de totes les falles infantils.

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

17:00 h. – Clausura de l’Exposició del Ninot.

17:30 h. – Lectura del veredicte popular i proclamació del “Ninot Indultat” del 2019.

17:45 h. – Arreplegada dels ninots per part de les comissions.

00:00 h. – L´albà de les falles en tota la ciutat, amb espectacle pirotècnic en la Plaça de l’Ajuntament.

Dissabte 16

08:00 h. – Plantà de totes les falles.

14:00 h. – Mascletà en la Pza. de l’Ajuntament.

16:30 h. – En la tribuna instal·lada davant de l’Ajuntament, repartiment de premis obtinguts per les falles infantils en les diferents seccions, així com de presentacions infantils, Cavalcada del Ninot i llibrets de falla.

00:00 h. – Castell de focs artificials al passeig de l’Albereda.

Diumenge 17

09:00 h. – En la tribuna instal·lada davant de l’Ajuntament, repartiment de premis obtinguts per les falles en les diferents seccions, així com pels concursos de carrers il·luminats, presentacions i de llibret de falla.

14:00 hores – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

OFRENA – CARRER DE SANT VICENT

15:30 h.: Quart de Poblet – Xirivella

17:00 h.: Jesús

18:15 h.: Mislata

19:30 h.: La Creu Coberta

20:45 h.: El Pilar – Sant Francesc

21:45 h.: Patraix

23:00 h.: La Seu – El Mercat

23:30 h.: Botànic – La Petxina

00:30 h.: Cases Regionals

00:40 h.: Juntes Locals

00:50 h.: Falla José Mª Bayarri – Els Isidres

00:55 h.: Comitiva Oficial: MU., CS., A. i últimes 5 FFMMIV

01:00 h.: FMIV i C.H., JCF. i Banda Municipal

OFRENA – CARRER DE LA PAU

15:30 h.: Camins al Grau

17:15 h.: Russafa A

18:15 h.: Russafa B

19:00 h.: Pla del Reial – Benimaclet

20:45 h.: Canyamelar – Grao – Nazaret

21:45 h.: La Xerea

22:15 h.: Rascanya

01:00 h.: Castell de focs artificials en el passeig de l’Albereda.

Dilluns 18

10:30 h. – Homenatge al poeta Maximilià Thous, en el seu monument, situat en l’encreuament dels carrers de Sagunt i Maximiliano Thous, amb la col·laboració de la Falla Fra Pere Vives – Bilbao – Maximilià Thous.

12:00 h. – Homenatge al mestre Serrano, que tindrà lloc en el seu monument de l’avinguda del Regne de València.

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

OFRENA- CARRER SANT VICENT

15:30 h.: Benicalap

16:45 h.: Campanar

17:45 h.: La Roqueta – Arrancapins

19:15 h.: Olivereta

21:00 h.: La Saïdia

22:30 h.: El Carme

23:15 h.: Cases Regionals

23:25 h.: Entitats Invitades

00:35 h.: Falla Barri de Sant Josep

00:40 h.: Comitiva Oficial: BU, MU, CS, A, i ultimes 5 FFMMV

00:45 h.: FMV i CH, JCF i Banda Municipal

OFRENA – CARRER DE LA PAU

15:30 h.: Quatre Carreres.

17:00 h.: Pla del Remei – Gran Via.

18:15 h.: Benimàmet- Burjassot – Beniferri.

20:00 h.: Malva-rosa – Cabanyal – Beteró.

21:15 h.: Algirós.

22:15 h.: Poblats al Sud.

01:30 h.: Gran NIT DEL FOC. Castell de focs artificials en el passeig de l’Albereda.

Dimarts 19

11.00 h. – En el pont de Sant Josep, les FF.MM.V. i les seues CC.HH., faran una ofrena de flors davant de la imatge del Patriarca. A l’acabar l’acte, Mascletà patrocinada per la Falla Doctor Olóriz.

12:00 h. – Missa solemne en honor de Sant Josep en la Seu de València, oficiada per l’arquebisbe de València, Emcia. Revma. Antonio Cañizares, oferida per Junta Central Fallera i el Gremi de Fusters, amb l’assistència de les FF.MM.V. i les seues CC.HH.

14:00 h. – Mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

19:00 h. – Cavalcada del Foc pel carrer de Colón, des del carrer de Russafa fins a la plaça de la Porta de la Mar.

22:00 h. – Cremà de les falles infantils.

22:30 h. – Cremà de la falla infantil que haja obtingut el primer premi de la secció especial.

23:00 h. – Cremà de la falla infantil de la plaça de l’Ajuntament.

00:00 h. – Cremà de totes les falles de València.

00:30 h. – Cremà de la falla que haja obtingut el primer premi de la secció especial.

01:00 h. – Cremà de la falla de la Plaça de l´Ajuntament.