Prop de 4.000 persones participaran en la desfilada del Diumenge de Resurrecció de la Setmana Santa Marinera

0
690

La Setmana Santa Marinera culminarà demà els seus actes amb la celebració de la desfilada del Diumenge de Resurrecció en què participen prop de 4.000 persones, entre confrares, banda de tambors i cornetes i músics, de 30 germandats, confraries i corporacions, i al que està previst que assistisca el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

La desfilada del Diumenge de Resurrecció, que donarà començament a les 13 hores en el mercat del Cabanyal i durarà aproximadament dos hores, és un dels tres actes col·lectius en què participen totes les entitats que formen part de la Setmana Santa Marinera, igual que la Visita als Santos Monuments del Dijous Sant i la processó general del Sant Enterrament del Divendres Sant.

Igualment, en la desfilada, en el que les confraries i germandats participen sense imatges ni trons-camines i recorren els barris del districte de Poblats Marítims, està permés vestir colors clars en les indumentàries i portar bàculs coronats amb flors. A més, les distintes confraries són rebudes pel públic amb aplaudiments mentres els personatges bíblics responen llançant flors.

Prèviament a la celebració de la desfilada, els carrers del Marítim acolliran processons amb representacions de la trobada entre Crist Ressuscitat i la Mare de Déu, així com el Combregar de Malalts i Impedits, un acte en què els sacerdots de cada parròquia porten el cos de Crist, baix pal·li, a la casa dels malalts que, pel seu estat, no poden prendre la Comunió en el temple.