Què fer a València el 9 d’Octubre?

0
151

El 9 d’octubre, o més conegut com el Dia de la Comunitat Valenciana, arribarà de la mà d’unes Falles marcades per la crisi sanitària. No obstant això, malgrat aquest any atípic, la Diputació de València i el Gremi d’Artistes Fallers plantaran diversos monuments en una trentena de municipis de la província durant la festivitat.

Aquest dia la tradició mana, per tant, tenint en compte les restriccions de l’actualitat, La Generalitat ha elaborat una programació més reduïda que conclourà el divendres 9 d’octubre a la tarda. Així mateix, l’Ajuntament de València oferirà una sèrie d’activitats, entre les quals es troben: pirotècniques, mascletades i castells, però de forma descentralitzada a anys anteriors. Així s’evitaran possibles nous contagis de COVID-19. Fins i tot es recomanarà als valencians i valencianes a gaudir dels espectacles pirotècnics des dels seus domicilis particulars.

Fuente: 7TeleValencia

La resta d’activitats i els seus horaris són:

Dissabte 9 d’octubre:

 • 12.00 h Acte institucional en el Saló de Cristall. En acabar l’acte, mascletà aèria de la pirotècnia Mediterrani des del terrat de l’Ajuntament.
 • 14.00 h. Espectacles pirotècnics als pobles de València.

  – Beniferri, mascletà de la pirotècnia Aitana.
  – Benimàmet, mascletà de la pirotècnia Germans Caballer.
  – Borbotó, mascletà de la pirotècnia Valenciana.
  – Castellar, mascletà de la pirotècnia Gironina.
  – El Poble Nou, mascletà de la pirotècnia Valenciana.
  – La Punta, mascletà de la pirotècnia Torís.
  – La Torre, mascletà de la pirotècnia Caballer FX.
  – Massarrojos, mascletà de la pirotècnia Zarzoso.

 • 15.00 h – 21.00 h. València, amb la Senyera. Exposició de la Real Senyera en el Saló de Cristall de l’Ajuntament (últim accés a les 20.30 h).