Rafael Gil, Pregoner Festes Sant Bult 2017

0
308

Rafael Gil Salines és Catedràtic d’Universitat d’Història de l’Art de la Universitat de València. En l’actualitat compta amb 3 trams de recerca.

Ha dirigit 10 tesi de llicenciatura, 6 tesis doctorals i en l’actualitat dirigeix 6 tesis doctorals (2 codirigides), que es llegiran en 2017. Ha participat en 14 projectes de recerca, en 12 dels quals ha sigut IP.

És autor de dihuit llibres sobre Francisco de Goya, Asensio Juliá, Col·leccionisme privat a València, la col·lecció de l’Ateneu Mercantil de València, l’escultura pública a València, el Museu del Tèxtil, el patrimoni artístic de l’interior valencià… A més és autor de més de cinquanta articles publicats en revistes nacionals i internacionals (en castellà, anglès, francès, portuguès i holandès). A més ha assistit i participat en 14 congressos nacionals i internacionals.

Ha exercit docència en la Facultat de Geografia i Història, Universitat de València, en la Facultat d’Humanitats, Universitat Jaume I de Castelló, en la Université de la Sorbonne (Paris IV), Paris, en el Kunsthistorisches Institut, Universität Heidelberg, en la Universita degli Studi, Genova, en la Universita di Napoli, en la Facultat de Lletres, Universitat Autònoma de l’Estat de Morelos, Cuernavaca, en l’Institut Superior d’Art, l’Havana, en l’Institut Lope de Vega, Nador, Marrruecos, en la Fira del Llibre, Buenos Aires, en el Col·legi de Mèxic, Mèxic D.F. i en l’Institut Cervantes de Rio de Janeiro.

Entre els càrrecs que ha posseït, cal assenyalar el de Degà de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (1996-2002); Director de la Universitat d’Estiu de Gandia (2002); i Vicerector de Cultura de la Universitat de València (2002-2010).