Ribó, disposat a estudiar l’efecte de la Nit del Foc de Falles

0
140

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat aquest dimarts disposat «a estudiar seriosament els impactes que puguen tenir» sobre els animals de l’Oceanogràfic els castells de focs artificials de les Falles 2023 que es preveuen disparar en un lloc pròxim a aquest recinte. No obstant això, ha precisat que en aqueixa zona ja «es fan festes i castells des de fa molt temps».

Ribó ha assistit a la signatura d’un protocol d’actuació per a la rehabilitació de barris vulnerables en 23 municipis de la Comunitat Valenciana. En aquesta signatura, s’ha pronunciat davant els efectes que puguen tenir sobre els animals que hi ha en ell els trets dels castells de Falles i la Nit del Foc.

RIBÓ ES COMPROMET A ESTDUIAR L’IMPACTE DELS CASTELLS DE FALLES

La Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València va anunciar recentment que aquests espectacles pirotècnics es desplacen des de l’antic llit en L’Albereda a la part de darrere del Palau de les Arts, a la Ciutat de les Arts i les Ciències i en les proximitats de l’Oceanogràfic.

El primer edil ha assenyalat que s’ha estat parlat amb representants d’aquesta instal·lació. Ha apuntat que el consistori ha rebut «la carta on se’ns indiquen els problemes» que consideren que puga haver-hi.

Després d’això, ha manifestat que «castells de focs artificials es realitzen bastants». Així com «festes, en una zona molt més pròxima que en la zona que estem plantejant» per a les pròximes festes falleres.

«Estudiarem els efectes que puguen tenir. Però voldria insistir que en la zona del centre es fan festes i castells des de fa molt temps». Ha exposat Ribó. «Parlem de la Ciutat de les Arts i les Ciències, on es fan festivals i castells amb una certa freqüència«. També ha agregat Joan Ribó.

«No crec que siga un efecte tan important. Però estudiarem seriosament els impactes que puguen tenir», ha manifestat el responsable municipal.