Ribó proposa festiu el 18 de març a costa d’eliminar la festa de Sant Vicent Màrtir

0
586

Polèmica pel possible canvi de Sant Vicent Màrtir al 18 de març

Amb les Falles de 2018 finalitzades, la Regidoria de Cultura i Festes ja ha començat a fixar els punts de treball per a les festes de 2019. Serà el pròxim any quan la festivitat de San José caurà en dimarts, una jornada que deixarà la possibilitat de realitzar un pont coincidint amb els dies grans de les festes josefinas.Per a permetre que tots els treballadors de València puguen disposar d’aquests dies de libranza, el regidor Pere Fuset ha plantejat passar la festa local de Sant Vicent Màrtir (22 de gener) a diumenge i permutar-la així pel dilluns 18 de març perquè, unit al dimarts 19, els valencians disposen de la totalitat de les Falles.

Realitzar este canvi suposaria un benefici per al trànsit de València ja que s’evitarien els desplaçaments laborals, es permetria una major implicació dels ciutadans en els actes fallers i es potenciaria la conciliació familiar doncs són dies on els escolars no assisteixen a classe.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que existeixen “avantatges significatius” per a “potenciar les Falles” encara que ha volgut remarcar que de moment és únicament “una proposta i no “una decisió”. Ribó ha assenyalat que des del consistori ho parlaran amb tots els sectors implicats (associacions vicentinas i Arzobispado), a més de consensuar amb la societat valenciana abans de prendre una decisió que hauria d’aprovar-se en ple municipal.

Davant les possibles crítiques per modificar una festa religiosa, l’alcalde ha destacat que no s’eliminaria sinó que es canviaria de dia doncs és una festa que l’Ajuntament de València “valora molt”. “El dia de Sant Vicent en plena costa de gener apareix moltes vegades deslavazado i passar-ho a diumenge aportaria que aqueixa festa es puga desenvolupar millor, i d’altra banda alliberes un dia que pot ser interessant per a Falles”, ha declarat Ribó.

Respecte a l’oposició del Govern de la Nau, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha assegurat que el partit recolzarà el canvi sempre que hi haja “diàleg i consens entre les parts interessades”. El Partit Popular per la seua banda considera que és una proposta “precipitada” i insta al consistori a “fer una anàlisi més en profunditat” segons ha declarat el regidor popular Alfonso Novo.