Sabuts fallers

0
677

La Falla Sapadors-Vicente Lleó va celebrar dimecres la primera edició del concurs.

Multitud de fallers es van donar cita la nit del dimecres en el Saló Faller de la comissió de Quatre Carreres per a demostrar la seua saviesa fallera en la nova competició que ha organitzat la Falla Sapadors al costat de la Delegació d’Arxiu i Biblioteca de Junta Central Fallera.

El concurs posava a prova als fallers preguntant els seus coneixements sobre diferents aspectes de la festa fallera amb un total de 90 preguntes dividides en sis blocs: artistes fallers i falla, comissions falleres, geografia fallera, Junta Central Fallera, agrupacions, associacions i institucions i altres agents de la festa.

Un total de 29 equips d’entre 2 i 4 jugadors van participar en el concurs amb la finalitat de passar una nit divertida i saber quins són els seus coneixements sobre el món faller.

Després del sopar, donava inici la competició. Marcos Soriano, encarregat de conduir el joc, va llegir una a una les 15 preguntes de cada bloc deixant al voltant de 30 segons per a respondre el formulari. Riures, aplaudiments, nervis… els equips van contestar amb la seua millor intuïció per a fer-se amb el premi.

Rocio Gil Uncio, Fallera Major de València 2018, i la seua Cort d’Honor també van assistir a l’acte i van participar en el concurs passant una vetlada molt agradable en un ambient de germanor fallera. En finalitzar, van ser elles al costat de MªAngeles Molina i Rubén Ramo, Fallera Major i President de Sapadors-Vicente Lleó, els que van lliurar als 3 equips guanyadors els palets de campions.

El tercer lloc de “Sabuts Fallers” va ser per a l’equip de la Falla Exposició-Micer Mascó, el segon lloc per a la Falla Plaça de la Reina-Paz i els guanyadors del Concurs van ser els participants de la Falla Plaça de Jesús.

Després del veredicte i la foto de família, Rocio Gil i Rubén Ramo van dedicar unes paraules d’agraïment als assistents esperant que aquesta siga la primera de moltes edicions de “Sabuts Fallers”.

Fotos: Josep V. Zaragoza