El Grao celebra la fiesta en honor a su Cristo

0
222

La imatge del Crist del Grau recorre els carrers del barri marítim després d’arribar amb barca al Port

La imatge del Santíssim Crist del Grau, conegut popularment com “El Negret”, ha sigut rebuda avui, dimecres, en el Port de València, al qual ha lelgado amb barca, i des d’on ha sigut traslladada, després de recórrer els carrers del barri marítim, a la parròquia de Santa María del Mar.

Es tracta de “un dels actes principals de les festes en honor al Crist del Grau, que van donar començament amb el novenario el passat 24 d’abril i que es remunten a l’any 1411 quan la imatge va arribar per mar als antics Poblats Marítims de València”, ha indicat José Vicente Calza, rector de Santa María del Mar.

La imatge del “Negret” ha arribat a l’antiga escala Real del Port i a continuació s’ha celebrat la tradicional benedicció del mar abans de traslladar la imatge, portada pels fidels, fins a Santa María del Mar, on es venera la imatge original, del segle XV, ha assenyalat.
Abans de l’arribada ha tingut lloc, en la parròquia de Santa María del Mar, la missa major en honor a La nostra Senyora de l’Asunción, que ha sigut celebrada per Pablo Soriano, rector de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Ademúz , i cantada per la coral polifònica de Santa María del Mar.
En la celebració han participat veïns dels antics Poblats Marítims de València, entre ells dels barris del Cabanyal i Canyamelar, així com de la Confraria de Pescadors del Cabanyal.

La festivitat litúrgica se celebra el 3 de maig

Aquest divendres, 3 de maig, dia de la festivitat litúrgica del Crist del Grau, se celebrarà la tradicional Festa de la Creu, que inclourà, entre altres actes, una missa de “descoberta”, a les 6.30 hores en Santa María del Mar, la missa resada a les 9 hores, i la missa solemne, a les 18.30 hores, presidida pel bisbe emèrit de Lleida, monsenyor Juan Piris i concelebrada per sacerdots de l’arxiprestat i de la parròquia.

Després de la missa donarà començament la processó pels carrers del Grau amb la imatge del “Negret”, portada per devots i acompanyada per les imatges de la Verge dels Desemparats, la Verge de l’Asunción, el Lignum Crucis, i la imatge de Sant Vicent Ferrer, que ha sigut restaurada enguany i té una antiguitat de 106 anys.