Sagunt exalta a les seues Falleres Majors 2018

0
385

María del Mar Gimeno López i Andrea Escribá Fernández ja són les Falleres Majors 2018

María del Mar Gimeno López i Andrea Escribá Fernández van viure dissabte passat, 16 de setembre, un dels moments més importants de tot el seu regnat: la seua exaltació com les noves Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a l’exercici 2017-2018. Un Teatre Romano ple de fallers de les diverses comissions, autoritats, entitats culturals, cases regionals i juntes locals convidades va ser el marc perfecte per a un dia que difícilment oblidaran durant la resta de les seues vides.

En primer lloc va ser el torn de les integrants de les Corts d’Honor els qui van ser fent la seua aparició en el Teatre Romano. Posteriorment, Andrea Escribá Fernández va fer el recorregut fins a l’escenari acompanyada per l’alcalde de Gilet, Salva Costa, i el vicepresident d’assumptes generals de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Miguel Huguet, el primer dels quins li va imposar la banda que la nomenava oficialment com a Fallera Major Infantil. El mateix va succeir amb María del Mar Gimeno López qui, acompanyada per l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, no va poder ocultar la seua emoció en ser exaltada ja com la màxima representant de la festa josefina.

La primera de les tasques que Andrea i María del Mar van haver de dur a terme va ser la imposició de les bandes a les seues Corts d’Honor. En finalitzar aquest moment, va anar el torn del mantenidor de l’acte, el periodista saguntí, Enric Conca Terol, qui, a més de lloar a les noves màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt, també va fer un homenatge al món de la festa josefina del Camp de Morvedre.

Posteriorment, una vegada acabada la part més protocol·lària d’aquest esdeveniment, es va dur a terme l’acte d’homenatge, on els representants de diverses associacions de la localitat i cases regionals com de les juntes locals i les Falleres Majors i presidents de les 30 comissions que formen part de la Federació Junta Fallera de Sagunt van pujar a l’escenari per a donar-los l’enhorabona a María del Mar i Andrea. Per a finalitzar l’acte, van realitzar l’homenatge les Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario i Clara María Parejo, els qui van acompanyar a María del Mar Gimeno i Andrea Escribá en l’escenari per a posar el fermall d’or de la nit entonant els Himnes de Sagunt i de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, en el dia anterior, el saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt va acollir l’acte de proclamació de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt. Va ser el primer acte oficial de les noves representants de la festa josefina els qui van compartir aquesta jornada amb les seues respectives Corts d’Honor i amb les seues antecessores, Raquel Martín el Genovés i Ana Isabel Daurat Capsí, així com amb el món de les falles en general.

Com és ja tota una tradició, va anar l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, l’encarregat de proclamar a les noves representants de la festa josefina, a més de lliurar-los sengles quadres commemoratius i les pintes amb l’escut de la ciutat gravat amb les quins s’obsequia a les Falleres Majors des de l’any 2010. De la mateixa manera, el president de la corporació municipal saguntina també va fer lliurament de les seues diplomes acreditatius a les dotze integrants de les Corts d’Honor.