S’estudia prohibir tirar petards dins d’una franja horària

0
332

Amb l’arribada del mes de març, València es converteix en la ciutat del so. Els tradicionals petards no deixen de sonar durant tot el dia en la festa més gran de la terreta. Ara el Ajuntament es planteja la possibilitat d’imposar una franja horària que prohibisca tirar qualsevol element pirotècnic.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que la pirotècnia és un “element fonamental de la cultura valenciana”. Sense embargament, s’ha mostrat disposat a conjugar tradició amb descans. L’objectiu és aplicar la prohibició de petards en unes hores determinades per a evitar molèsties a persones i animals.

Les franja horària sense petards que s’està valorant és de 14.30 a 16.30 hores aprofitant la fi de la mascletà. “Es etndría que fer donespués de les ‘mascletaes’ i aprofitar que és una hora de menjar”, afig Ribó. Així i tot, l’edil ha insistit que encara han d’estudiar-lo i plantejar-lo amb tot el sector faller.

Aquesta iniciativa ha sorgit després d’una recollida de signatures impulsada perquè s’establisca un tram horari sense pirotècnia. La fi és que els gossos i altres animals no patisquen amb el soroll que els provoca els petards.

Ribó, també ha fet esment a la preocupació expressada pels responsables de l’Oceanogràfic. Els treballadors han mostrat el seu malestar després de conèixer-se la proposta de disparar a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències els castells de focs artificials de Falles. Segons asseguren, els espectacles poden ocasionar molèsties als animals que viuen en el recinte.

Ho estudiarem i cercarem les mesures perquè puguem causar el mínim perjudici, en primer lloc en les persones i també, en la mesura que siga possible, en els animals”, ha conclòs Ribó.