Solemne Proclamació de Rocío Gil i Daniela Gómez, Falleres Majors de València

0
772

A penes 24 hores després de rebre la telefonada més esperada de la seua vida, Rocío Gil Uncio i Daniela Gómez de los Ángeles, han sigut proclamades a l’Hemicicle de l’Ajuntament Falleres Majors de València 2018.
Amb l’emoció de les seues famílies, Rafael, María José y Carla, pares i germana de Rocío i Juan Carlos, Eva i Claudia, els progenitors i la germana major de Daniela; el suport de les seues companyes Alicia, Marta, Marta, Meritxell, Laura, Silvia, Estefanía, Lucía, Lucía, Mireia, Noelia i María, així com Aitana, Aitana, Alba, Blanca, Daniela, Lola, María, Marina, Nekal, Marta, Paula i Vega, l’alcalde Joan Ribó, encarregat de nomenar i proclamar les noves Falleres Majors, les ha exhortat a representar a la festa dels sentits, la festa total de la qual són exemple i ha destacat els valors de convivència i diàleg de la Festa.
Per primera vegada hem pogut vore les noves màximes representants de la festa vestides de valencianes des del seu nomenament, les dos han triat un vestit de gala amb el protocolari pentinat de tres monyos.

Visiblement emocionada, Daniela estrenava trage amb tela de Compañía Valenciana de la Seda, una seda estreta anomenada “Lyon de Francia” confeccionat per Flor de Cotó en color arena i metall or, amb flors en gris i rosa. Un vestit que ha sigut un regal dels seus iaios. Les pintes són de Flor d’Aigua i l’adreç és de Peris Roca Orfebres.

Rocío ha vestit una seda estreta de color roig amb el dibuix “València” de Garín, un dels que més Falleres Majors de València han lluït i manteletes en seda i or. Les pintes són de Flor d’Aigua. Un trage també molt especial per a ella ja que és el que va estrenar el dia de la seua Presentació com Fallera Major de la Plaça de la Mercé. Está confeccionat per Eugenia Puertes.

La totalitat de la Cort d’Honor infantil i quasi tota la Cort Major ha lluit també vestits del segle XIX en diversos colors, ja que encara no tenen confeccionats els trages oficials.
L’acte ha culminat al Saló de Cristal de l’Ajuntament amb l’entrega dels alfabeguers artesanals fets en exclusiva per a les Falleres Majors des de fa 14 anys.