Sueca confia a Il·luminacions Ximénez la seua il·luminació

0
665

La Falla Sueca-Literato Azorín anuncia un gir radical en el seu projecte d’il·luminació apostant per un disseny que recorda als orígens en la forma de portar la llum al seu barri. Per a açò s’ha fitxat a l’empresa espanyola ‘Il·luminacions XIMÉNEZ’, que serà l’encarregada de realitzar el muntatge de la il·luminació artística de la demarcació. Ximénez ja va treballar amb Sueca en el passat aconseguint deu primers premis en el concurs.

La Falla Sueca-Literato Azorín, amb 24 primers premis en el concurs, cerca sorprendre una vegada més amb aquest projecte apostant amb una il·luminació sostenible, conciliada amb el veïnat i amb un gir en la temàtica dels últims 16 anys.

La comissió va ser la primera a encarregar el seu muntatge a una empresa italiana l’any 2001, així com pioners a encendre ‘les llums’ al ritme de la música. Apol·lo XIII, I.T., Visca la vida… són algunes de les melodies amb les quals les llums de la falla Sueca s’han anat encenent edició després d’edició.

L’any 2007, i de la mà de MarianoLight, es va realitzar el portaló més alt fins avui a València, amb 36 metres d’altura, així com el túnel de llum més llarg, de 117 metres, realitzat el passat any, obra de De Cagna Luminarie.

Aquestes dades i molts més han portat a la comissió a emprendre el canvi, tancar un cicle de 16 anys per a obrir una nova etapa i seguir treballant per a oferir a les falles, a València i al món, originalitat, millores, innovació i il·lusió.

Així mateix, Sueca agraeix a De Cagna Luminarie la seua col·laboració durant aquests últims set anys, en els quals han aconseguit quatre primers premis, i als quals deixen les portes obertes per a tornar-se a trobar en un futur.

La comissió agraeix a Amstel, patrocinador oficial de la falla Sueca-Literato Azorín, la seua implicació i il·lusió amb els tres projectes que en breu estaran exposats en els seus carrers: la il·luminació a càrrec de Ximénez i les dues falles de secció especial, de Javier Fernández Ruíz i Javier Álvarez-Sala Salines.

Sueca vol convidar a tots els valencians i visitants a descobrir els seus projectes i compartir amb ells la il·lusió de ser festa declarada Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Sobre Il·luminacions Ximénez

Il·luminacions Ximénez, signatura històrica de la il·luminació decorativa i artística a Espanya, amb més de 50 anys de trajectòria i innovació, ha exportat els seus treballs per tota la península ibèrica, a més de grans ciutats com Londres, Nova York, Munic o Las Vegas.