“Taller dels Sentits”, per unes Falles inclusives i diverses

0
191

Van presentar com es relacionen amb la festa les persones amb falta d’audició o de visió

La delegació de Solidaritat i Participació de Junta Central Fallera va organitzar el dijous 17 de gener un “Taller Pràctic dels Sentits”, dins dels tallers per a la diversitat amb la finalitat de “donar a conèixer de primera mà la realitat de les persones amb problemes de capacitat sensorial i les seues diverses maneres de relacionar-se amb la festa”.

Per al desenvolupament de la iniciativa, la delegació va comptar amb la valuosa col·laboració de l’ONCE i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana els tècnics de la qual van acostar als fallers assistents a la realitat diària de les persones que tenen altres maneres de comunicar-se amb el seu entorn.

En aquest taller pràctic els assistents van participar en diferents dinàmiques com descriure imatges a companys amb els ulls embenats perquè aquests es feren una imatge mental; es van valdre només del tacte per a reconèixer unninot; i van aprendre a presentar-se en llengua de signes, entre unes altres.

La Fallera Major de València, Marina Civera, juntament amb el delegat de Participació i Solidaritat de JCF, Toni Pla, va ser l’encarregada d’inaugurar la jornada. En les seues paraules Marina va reconèixer “la importància que les falles organitzen aquest tipus d’iniciatives” que descobreixen el paper tan necessari que tenen en la societat.

Des de la delegació organitzadora asseguren que són moltes les falles que treballen individualment “per la inclusió i la diversitat de la festa” i que és important que vegen recolzat el seu treball per Junta Central Fallera.

“Ens sembla molt interessant continuar treballant amb l’ONCE i **FESORD per a aprofundir junts en la integració de les persones amb falta d’audició o de visió i acostar als fallers aquesta realitat”, expliquen des de la delegació de Solidaritat i Participació.

Fotografies: Armando Romero i delegació de Participació.