Torrent nomena a María Silla Mora com a Reina de la Trobada i Ángel de la Resurrecció 2019

0
574

La torrentina, acompanyada de les seues cambreres María Martínez Puig i Blanca Puchades Vallejo, va rebre el diploma i la joia que l’acredita com la màxima representant de la Setmana Santa torrentina

El Auditori va ser el punt de trobada per a celebrar dissabte passat l’acte de nomenament públic de María Silla Mora com a Reina de la Trobada i Ángel de la Resurrecció de 2019. Un acte que és el punt de partida del regnat d’aquesta torrentina que, acompanyada per les seues dues cambreres, María Martínez Puig i Blanca Puchades Vallejo, representarà a la Virreina Germana de Foix durant la Setmana Santa de Torrent d’enguany i desfilarà pel carrer del “Convent” durant el Diumenge de Resurrecció.

La vesprada va donar inici amb la recepció de María i les seues cambreres, que van ser rebudes per l’alcalde Jesús Ros, el regidor de festes, José Antonio Castillejo, la Reina de 2018, Cristina Peris González, i el president de JCHHSS, José Vicente Yago, així com representants de la corporació municipal i de la Setmana Santa **torrentina. Seguidament va començar un emotiu acte, conduït per Pilar Blanquer Rodríguez, Reina de la Trobada de l’Oració de l’Hort de l’any 2004, en un escenari decorat amb una olivera, gaites i cadenes, símbols de la mateixa germanor de la Reina de 2019.

Prèviament al fet que María pujara a l’escenari, va anar el moment per a acomiadar a la Reina de la Trobada de 2018, Cristina Peris González, que va estar acompanyada per les seues cambreres, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert. A continuació va arribar el moment més esperat de la vetlada i María Silla Mora va ser nomenada públicament com a Reina de la Trobada i Ángel de la Resurrecció 2019, rebent el pergamí i la joia, de la mà de l’alcalde Jesús Ros, que l’acredita com la màxima representant de les Setmana Santa. L’alcalde va dedicar unes paraules a les famílies de les cambreres i de la Reina, i sobretot va destacar que “la Setmana Santa és una celebració arrelada a Torrent, ja que els torrentinos i **torrentinas estimem les nostres tradicions, festes i cultura. Avui parlem del que es va fer fa centenars d’anys, però d’ací a cent anys segur que parlaran del que estem fent avui”. L’alcalde també va expressar els seus millors desitjos a María i les seues cambreres, expressant que “sou les representants de la Setmana Santa de 2019 i ja formeu part de la història de la nostra ciutat”.

Un dels moments més emotius de l’acte va arribar amb les paraules de la mantenidora, en aquest cas la tia de la Reina, Serafina Silla Agustí, que va començar recordant la història de la germanor de l’Oració de l’Hort l’any 1946 i la seua primera participació en 1947, destacant “la importància d’aquells joves que van decidir crear la germanor”. Serafina també va posar l’accent en la participació de María i de la seua família, tant materna com paterna, en la Setmana Santa de Torrent i es va dirigir a ella per a recordar-li que “avui fas realitat el somni de qualsevol dona vinculada a la Setmana Santa i diumenge que ve de Resurrecció desfilaràs com a Reina de la Trobada, posant ànima i cor”.

Per part seua, el president de la Junta Central de Germanors de Torrent, José Vicente Yago Mora, va recordar als presents que la Setmana Santa torrentina és Festa d’Interès Turístic Autonòmic, i “en part és degut a la figura de la Reina de la Trobada”. D’igual manera va fer referència a les festivitats del 75è aniversari de la fundació de la Junta Central de Germanors, que es tancaran amb una exposició de fotografies i l’edició d’un llibre, que inclourà material gràfic de totes les Reines de la Trobada que ha tingut Torrent. Per a tancar el seu discurs, José Vicente va donar l’enhorabona a les germanors Santa Faç i Vera Cruz i Crist Resucitado, que celebren el seu 75è aniversari, i al Prendiment de Jesús i Jesús de Medinaceli, que compleixen 25 anys des de la seua fundació.

El vicari de la parròquia de l’Asunción, Jordi Cerdà, en representació del **consiliario, va expressar que enguany és motiu d’alegria no solament per a María, sinó també per a la seua família, amics i la germanor de l’Oració de l’Hort. “La joventut no és impediment per a ser conscient de la representació i el significat del càrrec que representes”, va exposar.

Per a tancar l’acte, els germans majors de les germanors van pujar per a rebre la creu de la Setmana Santa, a més de realitzar el nomenament públic del Germà Major Suprem, Francisco José Silla Agustí. I com a comiat es va entonar l’Himne de Torrent i l’Himne de la Comunitat Valenciana.