Tradicional punxà de la flor

0
650

Els tallers es preparen per a viure la Batalla més bonica del món.

La Gran Fira de Juliol arriba a la seua fi esta vesprada celebrant la Batalla de Flors en el Passeig de l’Albereda. Per a açò, és necessari que els artistes engalanen les seues carrosses per a vestir el recorregut de flor i color.

La Ciutat de l’Artista Faller és un punt clau d’esta activitat ja que, en ella, s’ultimen els preparatius per al gran dia. Els artistes acompanyats de multitud d’amics celebren la “Nit de la Punxà” on es decoren les carrosses que desfilaran durant de la Batalla de Flors amb infinitat de clavellones de colors.

Un total de 32 carrosses i 5 cotxes lleugers faran esta vesprada que l’Albereda s’engalane de flor gràcies al treball d’artistes i floristes.

Les Falleres Majors de València, Daniela Gómez de los Ángeles i Rocío Gil Uncio, acompanyades de les seues Corts d’Honor i el Regidor de Cultura Festiva Pere Fuset, van realitzar un recorregut pels diferents tallers de la Ciutat de l’Artista Faller per a participar d’esta tradicional “punxà de la flor” i visitar les carrosses que allí s’estaven decorant.

El passeig els va portar a visitar els tallers de José Ángel Azpeitia, Ximo Esteve, Enrique Burriel, Carrosses Sánchez i Alfredo Demets, entre uns altres.

Especial il·lusió mostrava Daniela i la seua Cort en arribar al taller de Jordi Palanca on van poder conèixer la carrossa que les portarà a elles esta vesprada i que porta el lema “Escola” homenatjant a la Fallera Major Infantil de València amb la seua famosa frase “Ser faller és la millor extraescolar”.

Per la seua banda, Rocio i les components de la seua Cort van parar molta atenció en la visita al taller de Vicente Demets i la seua carrossa “Marina” en la qual realitzaran esta vesprada el recorregut de la Batalla de Flors.

Després de viure de primera mà la “punxà de la flor” i realitzar nombroses fotos, les màximes representants van donar pas al sopar al costat de la resta de fallers i amics que s’havien acostat fins als tallers.

Fotos: Armando Romero