Més de 10.000 clics de Playmobil visiten l’Ateneu durant el Nadal

0
187

Els visitants del **Oceanogràfic ja poden contemplar des d’avui el pessebre submergit de plàstic reciclat que s’ha instal·lat en l’aquari amb aigües tropicals de la Sala Oval. Rosa Montesa ha sigut l’artista encarregada de crear i dissenyar aquest Naixement, amb el qual es vol fer una trucada d’atenció per a seguir conscienciant per a reciclar els plàstics i contribuir, així, a no contaminar més els oceans.

El pessebre compta amb la representació tradicional de la Mare de Déu, San José i el xiquet Jesús, però també amb una infinitat de famílies de peixos, meduses i corals que li envolten. Les figures estan inspirades en les vidrieres de les esglésies, planes i amb molt colorit. La tècnica empleada per a la seua elaboració consisteix a aplicar calor al plàstic per a fusionar les diferents capes, com si d’un puzle es tractara. L’artista pretén amb aquesta obra imitar al màxim la naturalesa intentant que les botelles, sense modificar el seu color original, cobren vida.

Per a Rosa Montesa el plàstic reciclat és la matèria primera de tots els seus treballs. En aquesta ocasió s’han utilitzat, principalment, plàstics PET com a botelles d’aigua, refrescs o barrils de cervesa de plàstic trasparente. En cap cas s’han utilitzat elements químics com a pintura o cola ja que no són aptes per a conviure dins de l’aquari.

Tallers de plàstic reciclat i mascotes

Durant les vacances nadalenques, el Oceanogràfic ofereix tallers per als visitants on els més xicotets podran crear adorns nadalencs amb plàstics reciclats. Sota la direcció de Rosa Montesa, els xiquets deixaran córrer la seua imaginació per a crear meduses, papallones i caballitos de mar a partir de taps i botelles de plàstic als quals donaran forma i color per a decorar l’arbre de Nadal. Els tallers amb aforament limitat tindran lloc en la pèrgola al costat de les tortugues de Aldabra.

Enguany, a la morsa Walrus, mascota del Oceanogràfic, s’uneix el bebè beluga Kylu. Els xicotets de la casa podran gaudir de la seua companyia i fotografiar-se amb elles.