Una plantà al tombe de rècord

0
321
Comunidad Valenciana Valencia. 11/03/20, Falla del Ayuntamiento. levantada al Tombe. Fotografia de Manuel Molines.

Un notari certifica que la peça de vareta de Manolo García és el de major altura instal·lat en l’Ajuntament amb 42,89 metres.

L’artista de la falla municipal 2017 va aconseguir anit plantar al tombe el projecte de vareta que reproduïx una torre de telecomunicacions dissenyada per Santiago Calatrava.

300 fallers amb l’ajuda de dos grues de gran volum van alçar, durant més d’hora i mitja, la peça central de la falla municipal.

Aconseguir la verticalitat de la peça no va ser tasca fàcil, ja que es van fixar almenys cinc punts de tir a causa del pes i a la dimensió de la peça.

Una falla municipal d’altura: 42,89 metres

Abans de començar la plantà un notari del Col·legi de València va assistir a la plaça de l’Ajuntament per a certificar que el projecte municipal és el més alt plantat.

Per a fer viable l’alçat de la peça de 3.000 quilos es van posar dos punts de contrapés de 6.000 quilos. «Quan estiga plantada tota l’estructura, entre la part de vareta i les tres potes de suport, la falla pesarà uns 10.000 kilos», van explicar Paco Pellicer i Manolo Martín, dos dels artistes que han treballat amb García.

Després de culminar el tombe, el següent pas que ja va començar anit era el muntatge de les tres potes de fusta que rodejaran la vareta i el desmuntatge de l’estructura interna de fusta. Ara, entre el dimarts i el dimecres s’anirà muntant una passarel·la amb les escenes de la falla.