Una trentena d’immigrants i refugiats arriba a la Ciutat de l’Esperança, a Aldaia

0
269
Ciudad de la Esperanza en Aldaia

La Ciutat de l’Esperança (CIDES) situada en la localitat valenciana d’Aldaia, va rebre durant la setmana de l’11 al 17 d’octubre l’arribada de més d’una trentena d’immigrants i refugiats de diferents països.

Es tractava, en la seva majoria de persones de nacionalitat marroquina, però també d’altres països com Algèria, Egipte, o de l’Àfrica Subsahariana o Llatinoamèrica i que seran derivats per l’Ajuntament de València, segons va indicar el sacerdot Vicente Aparicio, director de l’entitat.

Actualment en CIDES s’atenen 140 persones sense llar i en risc d’exclusió social, procedents de més de 30 països diferents. El centre té una capacitat per a 180 persones així que durant els pròxims dies s’espera l’arribada de més acollits. En les instal·lacions d’Aldaia ofereixen als usuaris els serveis de desdejuni, esmorzar, menjar, berenar i sopar. Els usuaris viuen en bungaló de 4 a 6 persones amb una sala d’estar comuna on hi ha televisors i a més també disposen de servei wifi.

Així mateix, CIDES és un centre cristià catòlic, però que està obert a totes les religions i cultura, l’única cosa que es demana és respecte en la convivència dins del centre, on molts dels usuaris són musulmans i tenen un menú “Halal”.

MESURES DE SEGURETAT COVID-19:

Davant la situació d’emergència sanitària actual per la pandèmia el centre compleix amb totes les mesures preventives establertes per les autoritats i els nous usuaris “només poden accedir amb PCR negatiu assegurant, en tot cas, que no hi ha risc de contagi de la Covid-19, encara que els que estan arribant en els últims dies ja estan vacunats“, ha subratllat Vicente Aparicio.

A més, en el menjador i en la resta d’instal·lacions “es manté la distància de seguretat d’un metre i mig mínim, a l’hora dels diferents menjars entren en diferents torns per a evitar acumulació i els usuaris se senten de dos en dos en taules amb capacitat per a 4 persones” ha explicat Aparicio, que ha assenyalat que “tots els dies es desinfecten totes les instal·lacions”.

Respecte a les classes d’informàtica, alfabetització i espanyol es continuen realitzant, en grups reduïts i amb totes les mesures de seguretat. La Ciutat de l’Esperança, CIDES, és una associació beneficosocial sense ànim de lucre de l’Església a València, declarada d’utilitat pública, que compta amb la col·laboració de Càritas Diocesana de València i l’Arquebisbat.