Giner: “Ribó ha allargat dos mesos l’angoixa del col·lectiu faller de manera innecessària”

0
310

“Ribó ha allargat dos mesos l’angoixa del col·lectiu Faller de manera innecessària”, ha declarat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, després de conèixer que l’alcalde, Joan Ribó, i el regidor de festes, Carlos Galiana, han donat a conèixer a representants del col·lectiu faller que les Falles de 2020 queden suspeses definitivament.

Giner ha qüestionat “els motius de Ribó per a allargar la presa de la decisió, quan moltes altres festes, Sant Fermín, Fogueres, la Magdalena, fins a la festivitat de la Verge dels Desemparats a València, s’han suspès”. Sobre aquest assumpte, el portaveu de Cs ha exigit “quantificar l’impacte econòmic de la decisió” i explicacions sobre per què s’ha esperat tant per a suspendre definitivament les Falles.

El portaveu de Cs, qui ha recordat que el passat 24 de febrer el seu grup va preguntar per escrit a l’alcalde pel COVID-19 i la celebració de les Falles, ha lamentat la incertesa creada per l’alcalde als fallers i als artistes. Giner ha dit: “esperem que no tard a decidir què fer amb els monuments emmagatzemats en els tallers, la Fira de mostres i la Marina”.

Per part seua, la regidor de Cs, Amparo Picó ha afegit: “És hora de començar a planificar les Falles de 2021, amb un pla eficaç d’ajudes directes als diferents sectors afectats per la crisi del coronavirus. Cada sector és un món i la problemàtica els afecta d’una manera”.

“Els artistes fallers tenen, avui dia, un gran problema en els seus tallers, perquè si no donen eixida als monuments no poden acceptar nous treballs”, ha lamentat Picó. “No podem oblidar-nos dels pirotècnics, que han sigut grans perjudicats pels problemes d’emmagatzematge, a causa de la restricció de pólvora per ser material perillós”, ha explicat la regidor taronja. “Des de la unió, la coherència i la responsabilitat política cal donar suport i gestionar a tots els sectors implicats en les Falles”, ha conclòs.