València ja lluïx la nova senyalització de la Ciutat de l’Artista Faller

0
296

També se senyalitzaran les rutes per arribar al Museu Faller de València.

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Mobilitat Sostenible i en coordinació amb la Regidoria de Cultura Festiva, ha començat a instal·lar els senyals que indiquen els itineraris per accedir a la Ciutat de l’Artista Faller.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que des de l’àrea que coordina ha volgut dur endavant una de les qüestions incloses en el Pla de Revitalització i Millora de la Ciutat de l’Artista Faller. “Amb esta senyalització informativa indiquem els itineraris d’accés a este barri tan important de València”, ha destacat i ha detallat que en primera instància s’estan instal·lant 12 cartells informatius entre la Ronda Nord, l’avinguda del Doctor Peset Aleixandre i l’avinguda de les Corts Valencianes.

L’actuació es completarà els pròxims dies amb 11 cartells informatius més, que indicaran els itineraris cap al Museu Faller. S’instal·laran en l’àrea compresa entre l’Albereda, el Pont del Real, l’avinguda de Peris i Valero, la Gran Via del Marqués del Túria i les vies d’Ausiàs March i Antonio Ferrandis.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que algunes de les accions incloses en el pla per revitalitzar la Ciutat de l’Artista Faller ja s’han iniciat i ha destacat accions com ara “el suport a la incorporació del Museu de l’Artista Faller en una ruta de turisme inclusiu, amb places reservades i aprofitant la instal·lació d’una rampa al propi museu; el nou conveni subscrit amb el Gremi d’Artistes Fallers, que fomenta les activitats realitzades als tallers; la creació del Centre de Documentació de la festa de les Falles, que estarà a la pròpia Ciutat de l’Artista Faller com a referència de l’estudi de la festa; l’agilització de permisos perquè els artistes fallers puguen treballar al carrer, com sempre han fet, sense temor a sancions com les que els han arribat els últims anys; o la inclusió dins del Tour Faller turístic de la Ciutat de l’Artista Faller”. A més, ha destacat que “prompte es posaran en marxa unes altres accions, com ara la museïtzació de la Ciutat de l’Artista Faller”.

Fuset ha recordat que els tres objectius a llarg termini del pla de revitalització són: “ficar en el mapa la Ciutat de l’Artista Faller i que les valencianes i els valencians li otorguem el valor patrimonial que té, fer-la més atractiva per al visitant sense convertir-la en un parc temàtic i, sobretot, fer-la útil perquè els artistes fallers puguen continuar treballant en la primera ciutat temàtica d’Europa”.