València ja prepara la seua decoració nadalenca

0
668

La plaça de l’Ajuntament inclourà un arbre transitable i bàculs lluminosos que permetran la utilització de carrosses de gran format en la Cavalcada de Reyes.
L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Cultura Festiva, ja ha encetat la instal·lació dels primers elements ornamentals per a la celebració de Nadal. La il·luminació nadalenca comença a instal·lar-se abans que l’any passat i com a novetat inclourà uns bàculs lluminosos als costats de la plaça de l’Ajuntament en lloc de les tires de banda a banda, permetent així la utilització de carrosses i elements de gran format a la Cavalcada de Reis.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que enguany s’incidirà més encara en la descentralització de l’ornamentació i la il·luminació nadalenques ja iniciada ara fa dos anys, amb l’objectiu de reforçar l’activitat comercial als diversos barris i pobles de la ciutat. “Dotem de protagonisme tots els districtes de la ciutat i a més reforcem el caràcter de les celebracions nadalenques com a motor econòmic, a l’igual que ja ho hem fet amb altres festes de la ciutat, com ara les Falles o la Gran Fira”, ha explicat.

Una de les novetats d’enguany serà la possibilitat de transitar per dins de l’arbre de Nadal que s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament. Serà un dels arbres que adornaran els nostres carrers i places, juntament amb els que des de fa dos anys celebren el Nadal a les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valer (a Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (a Ciutat Vella), i amb els tres que s’incorporaran enguany en nous emplaçaments, als Orriols, a Sant Marcel·lí i també en Abastos. S’arribarà d’esta forma als 25 punts de decoració nadalenca enguany, més del triple dels que hi havia ara fa dos anys, quan n’hi hagué set.

A Benifaraig, Borbotó, Poble Nou, Massarrojos, Cases de Bàrcena, La Torre, El Palmar, El Perellonet, Pinedo i El Saler un cartell lluminós desitjarà ‘Bon Nadal’ a tots els seus veïns i veïnes, mentre que a Carpesa, Castellar-l’Oliveral, La Punta i Benimàmet-Beniferri s’instal·laran cortines de llums LED.

Fuset ha posat en valor els focus d’atracció que suposen per al xicotet comerç de la ciutat els diferents punts de decoració nadalenca i ha destacat la valoració positiva traslladada pels comerciants a esta política de descentralització. A més, ha agraït l’esforç de l’Associació de Comerciants que, un any més, instal·larà a la plaça de l’Ajuntament la pista de gel i el carrusel de cavallets i es faran càrrec de la il·luminació ornamental al centre de la plaça, així com la col·laboració de la Regidoria de Comerç.