València tindrà Nit del Foc a través de diversos ‘minicastells’ després del toc de queda

L'Ajuntament de València dispararà diversos 'minicastells' per diferents punts de la ciutat

0
136

La nit del 19 de març tindrà Nit del Foc. Això es deu al fet que l’Ajuntament de València dispararà diversos ‘minicastillos’ per diferents punts de la ciutat. Una decisió acordada després de la reunió celebrada entre la Conselleria de Sanitat i el Consistori.

Aquesta activitat tindrà lloc «sempre després del toc de queda» perquè no es munten aglomeracions, ha insistit el departament que dirigeix Ana Barceló. Una Nit del Foc diferent, amb castells de xicoteta grandària que es dispararan en «diferents punts de la ciutat» i que depenen que la Delegació de Govern ho autoritze.

A més, en aquesta reunió Sanitat ha demanat un informe a Salut Pública per a saber si es pot entrar als casals a arreplegar documentació després d’una petició del mateix Joan Ribó. Per al que l’edil argumentava que vigilaran «atentament que no se celebren festes a l’interior dels casals». Cal recordar que l’entrada als casals i altres seus festeres està prohibida en aquests moments. Amb això, Salut Pública haurà de dictaminar en pròxims dies si permet o no aqueixa entrada de forma puntual.

Ana Barceló ha fet una crida a continuar complint les normes. «Hem d’intentar que la gent continue pensant que el virus està ací», ha dit la Conselleria, que ha assenyalat que el preocupen «les no Falles»: «Crec que la ciutadania serà molt responsable i complirà el que ens permeta evitar que el virus es transmeta».

Finalment, Ribó ha insistit que la decisió sobre els festius escolars la prendrà el dijous el Consell Municipal Escolar, mentre que ha dit que el festiu del dia 19 «no es toca». A més, ha fet una crida al fet que les universitats «mantinguen algun tipus d’activitat» durant els festius per a evitar la sensació d’estar en Falles.