12 dones premiades per la Falla Almirall Cadarso-Conde Altea

0
200

La gala ha comptat amb el patrocini de **IVI, en la seua ferma aposta pel suport a la dona

La lluita de la dona pels seus drets va començar fa centenars d’anys, i encara avui continua guiant els passos de tots aquells talents femenins que despunten cada dia en múltiples disciplines i exigeixen amb fermesa el seu lloc igualitari en la societat.

Baiix aquest prisma, la falla Almirall Cadarso-Conde Altea va celebrar anit la gala “Votes for Women” a la Sala Rodrigo del Palau de la Música. Allí va reunir 12 dones premiades per aquesta comissió fallera en honor a la seua trajectòria i importants aportacions en les seues respectives professions al panorama polític, econòmic i social valencià.

“Aquestes 12 dones a les quals avui guardonem són un orgull per a la nostra ciutat, ja que cadascuna d’elles, en les seues diferents disciplines, han fet que defensar la igualtat per a la dona en la societat no siga simplement una declaració d’intencions, sinó una realitat. Elles han demostrat amb escreix que el gènere no defineix el límit de les persones, sinó que cada home i dona aconsegueix en la vida tot el que el seu esforç li espenta a aconseguir”, comenta Sr. Vicente Fuster, ginecòleg i President de la falla Almirall Cadarso-Conde Altea.

La gala ha comptat amb el patrocini de IVI, amb el seu president i fundador, el Prof. José Remohí, al capdavant, qui també forma part de la comissió d’aquesta falla.

“A més de crear vida, aquesta empresa nascuda en el si valencià, creu a ultrança en les dones. De fet, dels seus prop de 2.000 empleats, el 85% són dones, motiu pel qual aposten fermament per projectes com el que avui duem a terme amb el seu suport”, afig Fuster.

El feminisme és un moviment històric, de diversos segles d’evolució, que té com a principal símbol la lluita pel dret al vot femení. I si pensem en una icona de la reivindicació del paper de la dona en la societat i la necessitat de la seua inclusió en totes les esferes públiques, és inevitable evocar la imatge de Frida Kahlo.

“Aquesta prestigiosa artista mexicana va triomfar en un món d’homes, va qüestionar estereotips fortament assentats en la societat en la qual va viure i va establir un important precedent que obriria passe anys després a altres dones talentoses que han marcat importants fites en la nostra història”, explica Fuster.

A totes elles, la comissió Almirall Cadarso-Conde Altea els rendeix el major dels homenatges, dedicant enguany la seua sàtira fallera a un moment clau en la història: el dret de la dona a poder votar.

Comença avui el mes de la dona, i quina millor manera de fer-lo que destacant a aqueixes 12 dones que han fet de la societat valenciana un espai d’innovació, creativitat i progrés:

Premie Pirotècnia: Mª José Lora Zamorano. Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de València, forma part de la 5a Generació de Pirotècnics des que el seu besavi creara la primera empresa en 1877.
Premie Falles: Sela Falcó i Xelo Salavert. Referents en el món faller, integren l’essència de la festa valenciana per excel·lència.
Premie Indumentària: Amparo Fabra. Prop de 40 anys dedicats a aquesta professió i múltiples reconeixements que avalen la seua trajectòria professional.
Premi Artista Fallera: Tere Viguer. Provinent de família de fallers, continua duent a terme el seu ofici amb la mateixa il·lusió que transmet d’igual manera als seus fills, un d’ells continuador dels passos de la seua mare.
Premie Esport: Concha Montaner. Més de 15 vegades campiona en diferents competicions nacionals, ha participat en 4 Jocs Olímpics i ha rebut nombrosos trofeus, situant l’atletisme valencià en els més alt.
Premie Investigació: Dra. Ana Cobo. Directora de la Unitat de Criobiología i Va criar-preservació de IVI València, va introduir en 2006 de forma pionera a Europa la tècnica de vitrificació d’ovòcits, la qual cosa podria considerar-se la segona gran revolució social–després de la píndola anticonceptiva–, permetent a les dones decidir el seu moment de ser mares, al marge de la pressió social i l’efecte de l’edat sobre la seua fertilitat. Gràcies a les aportacions científiques de la Dra. Cobo, aquest mètode preventiu de Preservació de la Fertilitat s’ha estès per tot el món, convertint el seu laboratori en un referent mundial.
Premie Medicina: Dra. Ana Lluch. Oncòloga valenciana, especialista en càncer de mama, reconeguda unànimement com una de les oncòlogues mèdiques més prestigioses d’Espanya. Autora de més de 15 llibres d’Oncologia Mèdica, ha publicat centenars de treballs científics i ha rebut nombrosos guardons.
Premie Dona Emprenedora: Hortensia Roig Herrero. Dona emprenedora i Presidenta de la Fundació EDEM, dedicada a la formació d’empresaris, directius i emprenedors, així com el foment del lideratge, l’esperit emprenedor i la cultura de l’esforç.
Premie Igualtat de la Dona: Mónica Oltra. Política lluitadora, reivindicativa, nascuda en el si d’una família d’emigrants valencians. Compagina la política amb l’advocacia i és una gran defensora de l’acolliment de Refugiats Africans a Espanya.