49 “creus de maig” elaborades per falles i entitats festives adornaran els carrers de València

0
295

Les “creus de maig” elaborades amb flors adornaran els carrers del cap i casal a partir de demà

Un total de 49 “encreuaments de maig” elaborades amb flors es començaran a instal·lar demà, dijous, a la vesprada als carrers de la ciutat de València, igual que en altres localitats de la diòcesi, en una celebració que té el seu origen en l’Edat mitjana.

La realització de les creus és duta a terme per diferents associacions culturals, comissions festives, parròquies, col·legis i diverses entitats en una iniciativa organitzada i convocada per Lo Rat Penat en col·laboració amb l’Ajuntament de València”, segons fonts de l’entitat.

D’aquesta manera, les creus, que hauran d’estar instal·lades el dia 3 al matí, seran confeccionades pels participants a partir de flors naturals i fresques, adornades amb flors seques, plantes, pedres, jocs d’aigua i llum.

La celebració té el seu origen en l’Edat mitjana quan es va començar a commemorar la troballa de la creu de Jesucrist per Santa Elena, mare de l’emperador Constantí, segons fonts de l’Arxiu Diocesà de Religiositat Popular.

La data de la col·locació de les tradicionals “creus de maig” no es correspon, no obstant això al dia en què l’actual calendari litúrgic celebra “la festa de la Santa Cruz”, el 14 de setembre, sinó que manté l’antiga dedicació del tres de maig, quan se celebrava “la festa de la Invenció de la Creu”.