El betlem del Ajuntament de València

0
889

Miguel Puchalt lidera l’equip d’artistes, format per 17 escultors, que han col·laborat en el muntatge del pesebre.
El clàssic betlem municipal ja està inaugurat en l’Ajuntament de València. Este betlem de 36 metres quadrats, és obra d’un equip encapçalat pel mestre belenista Miguel Puchalt i per Gonzalo Mateu, tots dos membres de l’Associació de Belenistas de València.

Està format per més de 300 figures, 250 animals i més de 400 complements artesanals, incloent-se des de cistelles, carros o fonts, fins a palmeres, tinajas o eines vàries. Tot el conjunt de figures, són propietat de l’Associació de Belenistas de València i d’una col·lecció particular que les ha cedit expressament per al betlem.

A més, les figures són obra de 17 escultors, destacant a Ángela Tripi des d’Itàlia, i a José Mayo des de l’àmbit nacional. Altres noms són Germans Cerrada, Guadalupe de Guzmán, Montserrat Ribes, Daniel Alcántara, Francisco Javier Guilloto, Higinio Martínez, Carlos Delgado, Nicolás Almansa, els valencians Enrique Villagrasa y Enrique Garcés; a més del italià Landi o el colombià Dagoberto Pineda.

Quant a les edificacions, són totes originals, havent sigut construïdes amb polietilè expandit o l’escaiola. Representen al poble de Betlem, amb la fauna i flora característiques de l’època i els seus edificis nabateos de Petra excavats en Roca. Dos exemples d’açò són el Tresor i la Tomba de la Urna.

El betlem podrà visitar-se en l’Ajuntament en diferents horaris fins al 4 de gener, exceptuant els dies 6,8, 24 i 25 de desembre i l’1 de gener.